Wekelijkse cartoon

Wat een ellende. Gisteren Windows 7 geinstalleerd… Pak ‘em beet 6 uur mee zoet geweest. Uiteindelijk opgestart… drivers voor scherm en geluid om zeep geholpen, alle links naar Office 7 (!) programma’s verdwenen. En een trage computer gekregen…

Ik voel me zo:

Geek and Poke: Everybody loves Windows 7

Geef een antwoord

1 Comment
  • Simon Hartevelt
    says:

    Nou, twee zielen, één gedachte zullen we maar zeggen. Toevallig ook gisteren Windows 7 geinstalleerd. Maar even een cleane installatie gedaan (op een nieuwe harde schijf ook). Omdat ik weet dat er nog nooit een versie van windows is geweest die probleemloos een upgrade deed. Serieus he…vanaf windows 98 is het altijd zo geweest. Je systeem loopt vol met allemaal bagger in de loop van de tijd. Het vervangen van je OS doet daar niets aan af. Elke keer dat je een programmaatje installeert en later weer weggooid, heb je kans (grote kans) op achterblijvende foutjes. En dat maakt op termijn (samen met een waarschijnlijk enorm gefragmenteerde harde schrijf) je computer traag. Mijn tip: gewoon even een nieuw schijfje kopen (kan ie ook gelijk wat groter) en je nieuwe windows daarop installeren. In mijn geval ook direct de 64bits versie genomen, zodat mijn systeem ook wat met zijn geheugen kan (max 3Gb in een 32-bits systeem, maar nu even wat zeer goedkope gigjes bijgekocht). En…het draait als een zonnetje. Een schone windows 7 is vele malen minder “laggy” dan een vista implementatie. Het reageert allemaal lekker fris en vlot en direct werd al mijn hardwerk perfect herkend. Zelfs mijn oude HP printer doet het zonder verdere inmenging gewoon prima.
    Het is dus maar net hoe je het bekijkt. Maar in jouw geval (en dat van iedereen eigenlijk)….doe geen upgrades. Koop gewoon even een nieuwe HDD en zet het daarop. Ben je volkomen van de ellende af.