Werk.nl: voortaan meer vacatures

Dit is wat er de afgelopen weken is gebeurt in de machinekamer van JobFeed bij het verzamelen van nieuwe vacatures van Werk.nl:

Werk.nl: aantallen nieuwe vacatures

Door wijzigingen in spidering is het aantal gevonden nieuwe vacatures aanzienlijk vergroot. Wat in eerste instantie een vloedgolf van niet eerder gevonden vacatures betekent. Een situatie die zich in week 42 en 43 heeft afgespeeld.

En vanaf week 44 een structureel hoger aantal nieuwe vacatures per week gaat betekenen. Waardoor Werk.nl eindelijk op de juiste plaats in de tellingen terecht gaat komen: bovenaan. Tenslotte heeft deze site jaar in – jaar uit al de meeste vacatures.

Dit heeft natuurlijk wel consequenties voor alle afgeleide tellingen, zoals Vacaturesite top 10, Vacatures per regio, de grote vier vacaturesites en de maandelijkse rapportages over het volume aan nieuwe vacatures.

Vanaf maandag werk ik met deze nieuwe realiteit. Ik zal regelmatig wijzen op deze verandering; over een jaar of twee is deze hobbel wel uit de vergelijkingen verdwenen…

Geef een reactie

1 Comment