Careerbrander zegt zelf overbodig te zijn…

Logo en logotype Careerbrander Careerbrander is de zoveelste partij in het rijtje personal branders. Die net als al die andere partijen een graantje mee probeert te pikken van de recessie door werkzoekenden geld uit de zak te kloppen.

In dit geval is dat $ 99 voor de eerste 3 maanden en vervolgens $10 per maand daarna. Oftewel bijna $ 200 in het eerste jaar. Maar daar krijg je dan wel 250 papieren visitekaartjes voor…

De homepage
Careerbrander wil zo veel mogelijk op haar homepage laten zien, dat wordt meteen duidelijk:

Careerbrander | Homepage
Wat een (visuele) overdaad, om tureluurs van te worden. Careerbrander weet duidelijk niet wie of wat ze wil zijn en dus wordt alles maar op de homepage gegooid.

Maar zo weten we wel meteen wat deze site aan wenst te bieden. Een personal branding service met als componenten een personal web site, een CV builder, visitekaartjes en Financial Tools… Toe maar!

En dan vergeten ze er nog eentje te noemen: Job Search 2.0. Als ik naar dit onderdeel toe ga zie ik onder meer het volgende:

Careerbrander | Detail Job Search 2.0

Hahaha! Careerbrander schiet zichzelf op een werkelijk gigantische manier in de voet!  How to leverage LinkedIn… Zou daar ook in staan dat met LinkedIn dit soort slappe aftreksels volstrekt overbodig zijn? Ik denk het niet, maar feitelijk is bovenstaande tekst al voldoende: Careerbrander zeg hiermee feitelijk zelf al dat ze geen reden van bestaan heeft.

Ik heb niet eens verder gekeken. In plaats van die $99 voor de eerste drie maanden kunnen werkzoekers beter een Engels boekje over Solliciteren via LinkedIn aanschaffen. Voor een kwart van dat bedrag. En vervolgens hun energie daarop richten.

Geef een antwoord