Bedelen om retweets

twitter-bird-6Wil je een groot publiek via Twitter bereiken dan moet je of veel volgers danwel veel retweeters hebben. Of copycats, maar over dergelijke misselijkmakende praktijken heb ik al voldoende gezegd.

En wie gaat jouw tweets nou retweeten? En vooral, hoeveel extra Twitteraars worden hier mee bereikt? Aan die knagende onzekerheid is dankzij Retweet Effect Calculator een eind gekomen!

‘Dankzij’ deze calculater kan je van elke Twitteraar het rendement berekenen. Ik heb eens gekeken wat het rendement zou zijn als ik John Sumser (een bekende recruitment rakker in de VS) om een retweet zou vragen:

image

Nou, dat zou niet slecht zijn! Met mijn armzalige 283 volgers bereik ik in vergelijking met Sumser slechts anderhalve man en een paardenkop (of is het paardekop?). Retweet Sumser mijn tweet dan ben ik in 1 klap een beroemdheid. Jammer dat Sumser onze fraaie Nederlandse taal niet machtig is…

Geinige tool, en er zullen vast zelfbevlekkers zijn die hier gebruik van gaan maken. Veel beter is het natuurlijk om relevante tweets de wereld in te slingeren die anderen interessant genoeg vinden om op eigen houtje te retweeten. In plaats van te lopen bedelen. Maar dit terzijde…

Geef een antwoord

1 Comment