Expat Center is goed bezig

Gisteravond vond er een netwerk meeting plaats met het Amsterdam Expat Center en haar business partners. Locatie was de internationale school in Amstelveen. Wat een top locatie. Alsof je een Amerikaanse Highschool binnenstapt. Super.

De directeur van het Expat Center heette ons welkom en gooide er gelijk een leuk getal in. Er zitten 120 Japanse kinderen op de school. Bij Canon schijnen ook nog steeds 550 personen te werken. Lang niet allemaal naar London dus.

Op dit moment werken er 500 bedrijven met het Expat Center. Een aantal dat flink stijgt. Men heeft nu 20.000 unieke bezoekers per maand op de website en ook dit groeit stevig door. Om de ontwikkeling verder in goede banen te leiden heeft men gekozen voor een aantal sectoren waaraan men partners koppelt: Deze zijn als volgt ingedeeld:

1) Employment (Agency, Coaching & Training, Foreign Recruitment)
2) Tax Advisors
3) Banking
4) Insurance
5) Internationaal Schools
6) Childcare Services
7) Legal Services
8 )   Telecom
9) Internet
10) Language Course
11) Financial Services

Interessant aan de partners is dat men gekozen heeft voor een mix van kleine innovatieve organisaties en gevestigde namen als Vodafone & ABN AMRO. Juist op een netwerk meeting tbv van de ontwikkeling van dit partnership programma geeft dit fantastische “cross-over” initiatieven. Een aantal te verwachten ontwikkelingen:

– Een nieuw internationaal recruitment initiatief. Deze wordt gelanceerd op het Recruitment Industry Dance Event. Hierover later meer.

– Nieuwe services & diensten gericht op het optimaliseren van de dienstverlening richting expats & kennismigranten

– Workshops, trainingen, opleidingen etc

– HR nieuwsletters ter ondersteuning en uitbreiding van internationaal beleid

Misschien niet allemaal de meest vooruitstrevende 3.0 initiatieven, het is tenslotte de overheid, maar het is duidelijk dat men zich op alle fronten klaarstoomt voor de nabije toekomst. Internationaal arbeidsverkeer geldt hier als motor van de economie. Een geruststellende gedachte.

Geef een antwoord

1 Comment