MegaJobs heeft alleen maar een likje verf gekregen

Logotype Megajobs Vandaag ook maar meteen een bezoekje aan MegaJobs, de vacaturesite die sinds kort een nieuwe site heeft.

En dat werd natuurlijk de hoogste tijd, want MegaJobs had sinds haar lancering in het najaar van 2004 geen veranderingen ondergaan. En dat terwijl de wereld daaromheen in rap tempo was veranderd.

De homepage
Dit is de nieuwe homepage van MegaJobs:

Megajobs | Homepage
Nou, een behoorlijke visuele verandering met de vorige versie, zoveel is wel duidelijk. Voor diegenen die nog nooit de homepage van het oude MegaJobs hebben gezien, hier een beeld uit de oude doos:

MegaJobs | Homepage, oud 
Duidelijk, toch? Pasteltintjes toegevoegd, kadertjes verschoven, minder hoge header. En klaar is Kees. O ja, gooi ook in de linker benedenhoeek nog een veel te dominante visual waaar je niet eens op kan klikken. En deze visual trekt zelfs nog meer aandacht de zoekfunctie; waar toch 99,99% van de bezoekers voor op deze pagina terecht komen…

Jawel, de aandachtige lezer begrijpt het al, ik ben niet bepaald onder de indruk van deze homepage pimping actie. En mijn indruk daalt nog een paar punten als ik een zoekactie start met als trefwoord “IT”. Tot mijn verbijstering krijg ik een pop-up te zien:

Megajobs | Foutmelding 
Hahaha! Dat is armoedig! Dit lijkt eerder op de interactie van Werk.nl dan op een fatsoenlijke vacaturesite! Hier moet MegaJobs zich heel diep voor gaan schamen.

Zoekresultaat
Ook het zoekresultaat is bepaald niet indrukwekkend:

MegaJobs | Zoekresultaat
Ik kan de vacatures niet sorteren, er is geen facet search. En zie je dat aan de rechterkant? Een intern nummer van Megajobs! Dat is wel heel erg antiek. En ook nog eens volstrekt overbodig.

Nee, het zoekresultaat heeft ook niet om voor warm te lopen. Gauw maar eens naar een vacature kijken.

De vacature
Tja, de droefenis zet zich voort, hoewel deze pagina zich wel overzichtelijk toont: MegaJobs | Vacaturepagina
Helaas is de opbouw van de vacature natuurlijk volstrekt verkeerd. Ik mis de kenmerken van deze functie (type arbeidsovereenkomst, aantal uur, opleidingsniveau, salaris, etc.) meteen bovenaan. En minstens zo erg; de vacaturetekst begint zelfs met een beschrijving van het bedrijf. Dat is werkelijk gruwelijk slecht!

En dan is er nog dit. Er zijn twee knoppen om te solliciteren. Dit is de knop onderaan de vacaturetekst:

Megajobs | Sollicitatieknop

De functie is duidelijk, met deze knop ga ik solliciteren. Maar helaas wil Megajobs creatief zijn. En er nog een knop tegenaan gooien. Met exact dezelfde functie. Maar met een volledig andere tekst:

Megajobs | Sollicitatieknop, 2

Hoe verzinnen ze het?

En dan is er natuurlijk nog die rechterkant, waar een hele serie functies bij elkaar zijn geplakt:

MegaJobs | Rechterkant vacaturepagina

Hier is duidelijk geen designer bezig geweest. Om horendol van te worden.

Al die verschillende teksten, symbolen en kleuren. En dat op een veel te kleine ruimte op elkaar gepropt.

En al die functies betreffen ook nog eens heel verschillende zaken. De betreffende vacature, je eigen CV, andere banen van dezelfde werkgever en volledig andere banen. Volstrekte chaos.

Solliciteren
Het is weer wel heel makkelijk om te solliciteren via Megajobs. Niet meer dan een e-mail adres invullen, CV plakken en klaar! Daar kunnen heel wat partijen een voorbeeld aan nemen. Maar deze functionaliteit was ook al in de oude site beschikbaar.

Helaas, helaas, ondanks het feit dat het hier een nieuwe site betreft kan het sollicitatieproces een .docx documenttype niet aan. Erg armoedig en met een rottige interactie. Want pas nadat ik op verzenden heb geklikt krijg ik in een nieuwe scherm een foutboodschap:

Megajobs | Foutmelding
Terwijl ik geen enkele fout heb gemaakt. MegaJobs deed het hier fout door mij niet van tevoren te waarschuwen.

Ik ga niet wachten op een e-mail, want Megajobs heeft een enorme disclaimer op het volgende scherm staan:

MegaJobs.nl zorgt uitsluitend voor de vertrouwelijke verzending van dit bericht en is op generlei wijze verantwoordelijk voor de inhoud en opvolging hiervan door de ontvanger. Vanzelfsprekend proberen wij zo goed mogelijk de juistheid van de emailadressen en de actualiteit van deze vacatures te bewaken.

Oftewel, het is een Russische roulette of ik al dan niet een e-mail ga ontvangen.

Conclusie
MegaJobs heeft een nieuwe lik verf gekregen, de rest is nog altijd vijf jaar oud. En dat maakt de ervaring van deze site er bepaald niet beter op. Jammer, kans gemist.

Geef een reactie

4 Comments