FindWorkInEurope: nog een video CV site…

Logotype Findworkineurope Zou het soms besmettelijk zijn? Er is namelijk alweer een video CV site gelanceerd. Van Nederlandse oorsprong maar met wereldwijde ambities; want de site is in het Engels.

FindWorkInEurope is na Videoboard en &zoekmachine.nl al de derde site die denkt dat video CV’s een toekomst hebben. Wat natuurlijk een stevige misvatting is.

De homepage
Deze site ziet er nog armoediger uit dan &zoekmachine.nl, zoals uit de homepage mag blijken:

FindworkinEurope | Homepage

Wat een gruwel. En ook interessant, groene letters op een groen achtergrond. Wat een goed idee… En zo verspreid over de site zijn onderstreepte woorden te vinden. Je kan er op klikken tot je een ons weegt maar er zal niets gebeuren. Want het zijn gewoon onderstreepte woorden, en geen hyperlinks…

En de site heeft een volstrekt kranzinnige ambitie:

Research has shown that more than 100.000 people are daily looking for a job or trying to find a new job. […] That’s why we estimate that the numbers of visitors, of our new and unique site, will quickly rise to more than 1.0000.000 per month.

Hoe die relatie tussen het aantal werkzoekers en het verwachte bezoek tot stand komt wordt helaas niet uitgelegd. Er is natuurlijk ook geen enkele uitleg te geven, anders dan een of andere vage droom dat op magische wijze iedereen FindWorkInEurope weet te vinden.

Maar wat treffen ze dan aan? Een buitengewoon rommelige site die echter volgens eigen zeggen volstrekt uniek is:

the first career and vacancy site in Europe where you can find more than just the CV of a job seeker. […] That’s why it is not only possible to show you CV on findworkineurope.com, but also a short video presentation in which you can present yourself.

Nou, dat gaat nog niet zo makkelijk. Want wil je dat doen dan ben je in ieder geval EUR 50 kwijt…

En natuurlijk moet je ook nog even een volledig CV invullen:

Findworkineurope | CV pagina
Ja, dit is geen geintje! Wat een ronkende onzin!

Overigens kan ik geen enkele video van een werkgever op deze site vinden. Dus op dat gebied heeft deze site ook niets te bieden.

Conclusie
De site FindWorkInEurope kan de trofee voor de slechtste site komen ophalen. Want ik heb zelden zo’n rommelig bij elkaar geraapt zooitje gezien. Deze site kan het best direct in de prullenbak verdwijnen.

Achtergrond
FindWorkInEurope is eigendom van Find Work In Europe Int., de eenmanszaak van Barbara Blaszak. Overigens wordt deze eenmanszaak als een BV gepresenteerd in de Condities.

Geef een reactie

4 Comments