Murdoch: Google is de Axis of Evil

grave Rupert Murdoch is oud. En Rupert Murdoch is een krantenman. Oftewel: Rupert Murdoch is een oude krantenman. Een toxische combinatie.

En om dat aan de wereld te bewijzen stelt hij dat zijn nieuwssites niet langer door Google, Bing! en andere zoekmachines geindexeerd mogen worden als hij voor die sites eenmaal een betaalmodel heeft ingevoerd. Jawel! Zoekmachines zijn de Axis of Evil volgens Murdoch

Murdoch is vergeten zijn pilletjes in te nemen of hij heeft een totaal nieuwe manier bedacht dat gebruikers zijn sites op magische manier weten te vinden. Zonder zoekmachines. Voorlopig ga ik er vanuit dat hij vergeten is zijn pilletjes in te nemen.

Overigens had de goede man eerder beloofd in 2010 met een betaalmodel voor zijn nieuwssites te komen, maar die deadline is ondertussen alweer van tafel. Mogelijk zijn dit de laatste flikkeringen van een media tycoon. Ik hoop het voor de medewerkers van News Corp.

Voor wie 40 minuten de tijd heeft, hier het interview tussen Murdoch en Sky News:

 

Geef een antwoord

5 Comments
 • Peer Goudsmit
  says:

  Inmiddels is er een leuke reactie uit Google hoek.
  Een “Google Opt Out Feature Lets Users Protect Privacy By Moving To Remote Village”
  <object width=”480″ height=”430″><param name=”allowfullscreen” value=”true” /><param name=”allowscriptaccess” value=”always” /><param name=”movie” value=”http://www.theonion.com/content/themes/common/assets/onn_embed/embedded_player.swf?image=http%3A%2F%2Fwww.theonion.com%2Fcontent%2Ffiles%2Fimages%2FGOOGLE-VILLAGE_article-V2.jpg&videoid=97279&title=Google%20Opt%20Out%20Feature%20Lets%20Users%20Protect%20Privacy%20By%20Moving%20To%20Remote%20Village” /><param name=”wmode” value=”transparent” /><embed src=”http://www.theonion.com/content/themes/common/assets/onn_embed/embedded_player.swf”type=”application/x-shockwave-flash” allowScriptAccess=”always” allowFullScreen=”true” wmode=”transparent” width=”480″ height=”430″flashvars=”image=http%3A%2F%2Fwww.theonion.com%2Fcontent%2Ffiles%2Fimages%2FGOOGLE-VILLAGE_article-V2.jpg&videoid=97279&title=Google%20Opt%20Out%20Feature%20Lets%20Users%20Protect%20Privacy%20By%20Moving%20To%20Remote%20Village”></embed></object><br /><a href=”http://www.theonion.com/content/video/google_opt_out_feature_lets_users?utm_source=videoembed”>Google Opt Out Feature Lets Users Protect Privacy By Moving To Remote Village</a>

 • Rob van Elburg
  says:

  Gelukkig zien niet alle veteranen het verkeerd

  About DELL
  De strategiewijziging ging in 2007 van start met een reorganisatie die Michael Dell doorvoerde op het vlak van zakelijke partners, acquisities, distributie en personeelsbeleid. Inmiddels heeft Dell een compleet nieuw management team, waaronder veteranen afkomstig van General Electric, IBM en Motorola. Het bedrijf richt zich scherper op de klanten en diversifieert met smartphones en andere innovatieve producten. Ook zijn plannen in de maak om sociale netwerksites te gebruiken voor marketingdoeleinden.