De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het antal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland.

Dankzij verbeterde spidering groeien de aantallen nieuwe vacatures van zowel Werk.nl als Monsterboard naar de door de sites gepubliceerde aantallen. Een goede ontwikkeling!

Voor vandaag is dit het beeld:

Vacature aantallen grote vier: gepubliceerde versus JobFeed aantallen

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

En alweer zakt Werk.nl fors in. Deze week gaan er meer dan 2.000 vacatures af in vergelijking met vorige week. Als dit zo doorgaat staat Werk.nl binnenkort op hetzelfde niveau als Nationale Vacaturebank en Monsterboard. Een kleine maand geleden stond Werk.nl nog op ruim 45.000 vacatures…

Nationale Vacaturebank en Monsterboard komen nauwelijks van hun plaats, Totaljobs daarentegen zakt ruim 1.000 vacatures in

Voor Nationale Vacaturebank en Totaljobs zitten de JobFeed cijfer redelijk tot zeer goed in lijn met de door de sites gepubliceerde aantallen. Werk.nl en Monsterboard langzaam op in de richting van de door de sites gepubliceerde aantallen.

De overige cijfers
De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Vacatures per week voor de grote vier

Jawel, Werk.nl steekt met kop en schouders boven de andere sites uit. Monsterboard en Nationale Vacaturebank zullen binnenkort dicht bij elkaar komen te liggen, Totaljobs zit daar weer een heel stuk onder. En dat zijn de juiste verhoudingen.

Verder nog even de trendlijn van het marktaandeel:

Trendlijn grote vier
In vergelijking met vorige week is deze lijn nog vrolijker geworden. Maar over een aantal weken zullen we ongetwijfeld een meer realistische curve te zien krijgen. Tot die tijd is het slechts een leuk lijntje.

Geef een antwoord

2 Comments