Splitwise: zinloos ‘netwerk’ voor intermediairs

Logo en logotype Splitwise Splitwise is een variant op de Dayaks en Bountyjobs van deze wereld. Want waar voornoemde sites marktplaatsen voor werkgevers en intermediairs zijn, is Splitwise uitsluitend bedoeld voor intermediairs.

Interessant… waarom zou een intermediair van Splitwise gebruik willen maken? Nou, dat kan Splitwise niet zo goed duidelijk maken.

De homepage
Eerst maar even de homepage van Splitwise:

Splitwise | HomepageSplitwise weet niet goed met welke boodschap ze haar diensten aan wil prijzen. Is de tagline nog: maakt matchen makkelijk, niet verder daaronder is Splitwise een netwerk voor W&S bureaus.

Maar geen van deze statements zijn correct, deze wel: Splitwise is de online cv- en vacaturedatabank voor W&S bureaus. De site wil feitelijk de superdatabase worden voor W&S bureaus.

En dat niet alleen, Splitwise denkt daarmee de W&S bureaus een dienst te bewijzen, want via deze site kunnen de intermediairs hun onvervulbare vacatures en niet te plaatsen kandidaten aan hun collega’s slijten.

En voor deze dienst wil Splitwise natuurlijk betaald krijgen. Waarbij er niet op basis van het volume aan eventuele deals wordt afgerekend. Je sluit een abonnement af voor een bepaalde periode:

  • 3 maanden:  EUR 600
  • 6 maanden: EUR 1.125
  • 1 jaar: EUR 1.875

Oh ja, je krijgt 50% van het jaarabonnement terug als je gedurende dat jaar geen match hebt kunnen maken…

Het proces
Het is overigens lachen als je ziet wat je als intermediair voor dat bedrag krijgt:

Splitwise | Dashboard 
Bovenstaand scherm is het dashboard, waarmee je kan ‘zoeken’ in de database, vacatures of kandidaten kan invoeren en nog wat andere handelingen kan verrichten. En ja, je las het goed: invoeren.

Want wil je van deze ‘dienst’ gebruik maken dan moet je handmatig die onvervulbare vacature of niet te plaatsen kandidaat invoeren binnen Splitwise.

Hahaha! Intermediairs zullen zeker als dollen in gaan schrijven bij Splitwise. En vervolgens betalen om daarna zelf hun vacatures en kandidaten in te gaan kloppen. Uit welke eeuw komen de ondernemers achter Splitwise?

En dan die armoedige zoekfunctie, die op de homepage nog als: maakt matchen makkelijk wordt omschreven. Ik kan een trefwoord invoeren. Dat is het. Oh nee, ik kan ook alle kandidaten of alle vacatures zien… Goeie god, wat een armoe!

Oh ja, en als je dan bij toeval een ‘match’ hebt gemaakt en alle gedoe met de andere partij heb afgehandeld, dan moet je ook nog de vacature/kandidaat verwijderen en een evaluatie invullen:

Splitwise | Functietitel verwijderen
Jawel, ik hoor al een tsunami van intermediairs op de poorten van Splitwise rammen om binnen gelaten te worden… Wat een onzin.

Conclusie
Weer eentje voor de Deathpool. En het liefst zo snel mogelijk. Want Splitwise is echt een absolute verspilling van virtuele ruimte.

Als een dergelijke service een kans van slagen zou kunnen hebben dan moet het door een ATS leverancier op basis van een SaaS model worden aangeboden. En die ATS leverancier moet dan heel veel W&S bureaus onder haar klanten hebben. Dat is direct een toegevoegde waarde om voor een dergelijk ATS te kiezen, hoewel een sharing van vacatures en kandidaten natuurlijk optioneel dient te zijn. En aan alle privacy en security eisen dient te voldoen.

Klinkt als: Otys. Of als: SmartRecruiters. En er zijn er vast wel meer. Maar het klinkt zeker niet als Splitwise. Want die is volstrekt kansloos.

Achtergrond
Splitwise is een VOF met als vennoten de zeer jonge ondernemers Sven de Bie en Peter Roovers. Laten we het maar op een beginnersfout van beide heren houden. Ze kunnen vast beter.

Geef een reactie

2 Comments