De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het antal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland.

Werk.nl laat al weken een sterk dalende lijn zien; en ook deze week is daar geen uitzondering op. Het gaat niet goed met onze grootste vacaturesite. En de vraag is natuurlijk wat dit zegt over de arbeidsmarkt.

Voor vandaag is dit het beeld:

De grote vier: week 47 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl lijkt op een leeglopende ballon. Verleden week bijna 35.000 vacatures, nu nog maar net 33.000. Wat is daar toch aan de hand? Of is dit het werkelijke beeld van de vacaturemarkt? Want dan wordt het toch wel tijd om ons ernstig zorgen te gaan maken.

Nationale Vacaturebank knalt plotseling meer dan 1.000 vacatures naar beneden, terwijl Monsterboard redelijk stabiel blijft. Totaljobs gaat er zo’n 500 vacatures op vooruit.

Volgens JobFeed zakt Totaljobs voor het eerst sinds geruime tijd weer eens onder de 10.000 vacaturegrens. Verder is Monsterboard ondertussen zo’n beetje aan haar maximum aangekomen; en dat ligt toch nog een stuk lager dan de site zelf opgeeft.

De overige cijfers
De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

image
Nou, Monsterboard kachelt alweer aardig in, en komt ongetwijfeld op hetzelde niveau uit als Nationale Vacaturebank. Waarbij die twee sites om de tweede plek mogen gaan vechten.

Werk.nl moet ruim boven de 3.000 nieuwe vacatures per maand kunnen blijven hangen. Maar dat moeten we maar even afwachten, gezien de enorme daling die deze site laat zien. Brr…

En dan is er natuurlijk Totaljobs die op dit moment wat heen en weer stuiteren in de wekelijkse aantallen.

Geef een antwoord

4 Comments