XING is EUR 192 miljoen waard

imageBurda Digital (onderdeel van de Duitse mediareus Hubert Burda Media) heeft voor ruim EUR 48 miljoen een aandeel van 25% in XING genomen. En daarmee is XING meteen zo’n EUR 192 miljoen waard!

Helaas heeft Burda de situatie niet helemaal scherp, getuige deze zin in het persbericht: Die Xing AG ist das führende europäische Online Business Netzwerk. Voor Duitssprekend Europa is dit ongetwijfeld het geval, maar verder klopt er natuurlijk niets van.

Wat fijntjes wordt opgemertk door de mede-oprichter van LinkedIn, nota bene de Duitse Konstantin Guericke. Die nogal arrogant stelde: Wir wachsen alle drei Monate um ein XING.

Waarmee hij overigens ook geruchten de kop in wilde drukken dat XING op het verlanglijstje van LinkedIn zou staan.

Verder is EUR 192 miljoen natuurlijk een fors getal, maar LinkedIn werd ruim een jaar geleden al boven de $ 1 miljard gewaardeerd. En dat bedrag kan alleen maar zijn gegroeid met de sterke groei van het aantal LinkedIn gebruikers.

De investering door Burda lijkt dus vooral te bevestigen dat XING zich heeft neergelegd bij het feit dat ze er uitsluitend voor de Duitssprekende markt is. En de ambitie van world domination volledig heeft opgegeven.

Geef een antwoord

2 Comments