De laatste actie van Totaljobs?

Voor de poorten gaan sluiten wil Totaljobs nog even zoveel mogelijk vacatures uit de markt trekken. In plaats van redelijk stompzinnige poppetjes die normaal over de homepage rondrennen is sinds vandaag dit te zien:

Totaljobs | Homepage detail Het is duidelijk, Totaljobs wil niet als een nachtkaars uitgaan.

Geef een antwoord

4 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  @Thomas: Nielsen scan als uitgangspunt nemen? Je zou toch beter moeten weten 🙂 Die leveren bruto prijzen aan. Rekensom: 249 euro per vacature (uitgaande van deze banner). Werkelijke prijs, tussen 10 en 20 euro voor veel adverteerders. Dus ik denk dat als dat netto 10% is, dat je realistischer zit. Daar kan je de organisatie zoals die er stond niet van runnen.
  Ik denk niet dat Totaljobs makkelijk overgenomen kan worden. Waarom? Omdat ze niet het merk in Nederland in handen van een andere partij geven. En de SEO, het sterkste deel van TJ, is verbonden aan de URL die verbonden is aan het merk.

 • Marc Drees
  says:

  @Thomas:
  Reed Business Information (RBI) is op dit mometn niet te betrappen op consistent beleid. Na te hebben gekozen voor online worden achtereenvolgens FEM en Totaljobs de nek omgedraaid. Je vraagt je af wanneer Reed Elsevier RBI maar weer in de etalage zet. Maar ja, Reed Elsevier heeft zelf natuurlijk ook de nodige problemen… Maar welke uitgever zit op dit moment niet in zwaar weer?

 • Thomas Waldman
  says:

  Over de doden niets dan goeds zullen we maar zeggen;) Bannercampagne was waarschijnlijk al een tijdje ingeplant.
  Overigens ben ik er na een aantal dagen nog steeds niet uit. Je zou toch denken dat er een aantal partijen in de markt staan te springen om de exploitatie van totaljobs.nl over te nemen. Volgens Nielsenscan draaiden ze de afgelopen 4 kwartalen immers nog zo’n 12.000.000 omzet. Al is het daar in werkelijkheid maar een kwart van, is er een winstgevend model uit te creeeren.
  Wellicht dat Reed daar een stokje voor heeft gestoken?