12 ambachten, 13 ongelukken? Jason Goldberg verlaat XING

Jason Goldberg

Het is natuurlijk niet echt een verrassing, maar Jason Goldberg vertrekt alweer bij XING. Nog geen jaar geleden betaalde XING $ 4 miljoen om Jason Goldberg met Socialmedian naar binnen te hengelen.

En binnen dat tijdsbestek heeft hij de functies VP voor XING’s Application Platform en Chief Product Officer bekleed. Om nu alweer te vertrekken. In mijn woordenboek heet dat ontslag.

Want en C-level executive die binnen een jaar vertrekt heeft gefaald. Zo simpel is dat. En dat Goldberg nu vertrekt betekent tegelijkertijd dat hij een heleboel geld misloopt; want XING had een performance-based earnout aan de overname van Socialmedian gekoppeld.

Dit is natuurlijk niet zijn eerste afgang. Eerder werd hij al bij Jobster aan de kant geschoven nadat hij tientallen miljoenen dollars had verbrand zonder aantoonbaar resultaat. Afgezien van het opkrikken van zijn eigen personal branding en enorme ego.

Zoals een goede Amerikaan betaamt draait Goldberg er een enorme punt aan door te zeggen dat hij vertrekt omdat hij nou eenmaal een startup guy is. Natuurlijk… en dat had hij niet bedacht toen hij voor minimaal drie jaar bijtekende bij XING. Wat een ronkende onzin.

Voor XING is het ongetwijfeld een goede zaak. Of zou de nieuwe grootaandeelhouder soms bedongen hebben dat ze alleen in XING zouden stappen als Goldberg vertrok? Het zou me niets verbazen.

Na nog geen jaar Hamburg moet Goldberg dus weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar zou er nou werkelijk nog iemand in zijn praatjes trappen? Dan ben je toch wel een enorme gladiool.

Als uitsmijter geeft Goldberg nog de volgende kiss of death aan XING:

I’m […] incredibly bullish about XING and I’m super excited for what XING has planned for 2010.

Dit soort kreten kan ik me nog al te goed herinneren uit zijn Jobster tijd. En dat heeft me toch veel fraais opgeleverd…

Geef een reactie

2 Comments