CATS: nu met gratis multiposting

Logo en logotype CATS CATS, een gratis ATS, komt met multiposting. En geheel in lijn met het prijsmodel van dit ATS is ook deze dienst gratis. En dat is volgens mij een unicum.

Op dit moment kennen we in Nederland een behoorlijk aantal partijen die op commerciele basis multiposting aanbieden: Knollenstein Technologies, InGoedeBanen, Broadbean en Mmimir.

Maar CATS is de eerste die deze dienst nu volledig gratis aanbiedt. Toegegeven, via dit ATS kan je slechts naar een zeer beperkt aantal (vacature)sites posten. Op dit moment zijn dat Careerbuilder, Simply Hired, Indeed, Twitter en Google(?).

In de (nabije) toekomst moeten ook LinkedIn, Facebook, Werk.nl, Nationale Vacaturebank, Monsterboard, JobTrack en StepStone worden aangesloten.

Een aardig lijstje, maar of dat voldoende is om buiten de bestaande klantenkring nieuwe zieltjes te werven lijkt mij onzeker. Tenslotte is het aanbod van de commerciele multiposters aanzienlijk groter. En, afhankelijk van de keuze, is ook de omringende functionaliteit veel uitgebreider.

Maar voor een klein recruitment bureau is dat misschien wel volstrekt overbodig. Waarmee CATS een aantrekkelijk alternatief voor dit soort partijen kan zijn ten opzichte van de ‘dure’ bekende partijen in de markt.

De vraag is natuurlijk of CATS daar op dit moment veel aan heeft. Tenslotte is de hiring freeze nog lang niet voorbij en gaan we mogelijk een lange en al dan niet koude winter tegemoet. Met de bekende winterslaap van het recruitment volkje.

Maar CATS zet natuurlijk wel een statement neer met deze uitbreiding van hun functionaliteit. Betalen om te plaatsen voor een vacature is een uitstervend model. Wordt betalen voor het distribueren van een vacature dat nu ook?

Geef een antwoord

1 Comment