Het einde der vacaturesites?

Wat zou dit betekenen?:

image

Zo, daar spreekt een duidelijke ambitie uit. Maar wie zijn deze drie drakendoders die het opnemen tegen de gevestigde orde?

Tijd voor een verkenning.

Logotype SalesProfs SalesProfs.nl is de site van SalesProfs Nederland BV met als enig eigenaar AllProfs Group BV die op haar beurt als bestuurders LWBO BV en Kor de Boer BV heeft. 

LWBO BV is de management BV van Lucas Jacob Wemes, Kor de Boer BV de management BV van Klaas Cornelis de Boer. De SalesProfs BV kerstboom bestaat dus uit twee personen. Daarnaast hangt PZProfs BV nog onder AllProfs Group. Ze zullen het er maar druk mee hebben…

Volgens eigen zeggen is SalesProfs de marktleider op het gebied van commerciële functies. Er staan minder dan 30 vacatures op de site.

image Twacatures.nl is de site van Evert Semeijn. Hij heeft een eenmanszaak (E.J. Semijn) en naast Twacatures een vacaturesite voor de geestelijke gezondheidszorg; ggz-vacatures.nl.

Volgens de site is Twacatures.nl dé website voor bedrijven die naast de reguliere kanalen ook hun vacatures actief via Twitter willen verspreiden. Er staan 192 vacatures op de site.

image Studentenpool.net is de site van Dupont Global Business, de eenmanzaak van Germaine Dupont – van Vugt.

De site is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een stage in binnen-of buitenland, een bijbaan of startersbaan. Ik heb 8 bijbanen en 7 startersbanen op de site gevonden.

Conclusie
Gezamenlijk komen deze drie sites niet in de buurt van zelfs maar een heel kleine site van de gevestigde orde. Laat staan een Monsterboard. Daarnaast bieden deze partijen niets wat de gevestigde orde ook al levert. Oftewel, drie microscopische copycats.

Ambitie is goed, overtrokken ambitie lachwekkend.

Geef een antwoord

29 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Het probleem met partijen als SalesProfs, Twacatures, en Studentpool is de te grote broek/bek en de te kleine, dan wel niet bestaande, onderliggende vernieuwing binnen online recruitment.
   
  In het geval van de genoemde drie partijen kan ik nog 5 minuten meer research doen en tot dezelfde conclusie komen: geen enkele vernieuwing.
   
  Ongeacht de afmeting van de partij, ongeacht of een partij al dan niet klant van mij is (geweest); ik ben allergisch voor grootspraak en bombast. En die stel ik aan de kaak. Zo ook in dit geval. Dat de lange tenen van drie kleine ondernemers daarmee zijn geraakt is volstrekt irrelevant. De weinig inhoudelijk reacties van de diverse partijen zeggen mij nog meer dan de oorspronkelijke aanleiding om het artikel te schrijven.
   
  Afzetten tegen de gevestigde orde is altijd een zwaktebod. Laat maar zien wat je kan.

 • Simon Hartevelt
  says:

  @Chris: Rucio saves the world! Mooie toon 🙂
  @Kor
  Jammer dat je nu al weer gaat. Want eigenlijk, als ik het zo lees, begint dit blog nu pas wat positiefs voor je op te leveren. Als ik zo de reacties van deze en gene lees, is er best wat sympathie voor je initiatief en is men best bereid om jou je onhandige communicatie te vergeven. Dat lijkt me een hoopvolle start voor twacatures. Meer in het algemeen denk ik dat je gewoon beter positieve berichten kunt versturen. Volgens mij zitten mensen niet te wachten op dweperige, overtrokken grootdoenerige of ruzie achtige communicatie. Er zijn zó ontzettend veel “web 2.0″ websites die een bepaalde dienst leveren, dat ik denk dat mensen nu en nog meer in de toekomst op zoek zijn naar oplossingen die écht zijn, die zich niet groot willen maken door zich af te zetten tegen anderen, en vooral…communiceer pas iets als je t hebt en probeer een beetje warmte uit te stralen. Mensen moeten het léuk vinden om jou te refereren. Je wilt volgens mij niet dat iemand zegt…”oh dat zijn die lui die altijd ruzie zoeken met Marc Drees”, of “ah, die gasten die monster gingen doodmaken”. Dat soort kleine “foutjes” blijven in mijn ervaring altijd langer hangen dan je denkt. Een sterk merk heeft zowel positief als negatief geen vergelijk nodig. Dat draagt zijn eigen waarde.
  Een goed weekend.

 • SalesProfs
  says:

  Nou! @iedereen ik vond hem leuk en gezelli. Het hoogst haalbare is bereikt op dit Blog.  Mooie discussie en geen reactie van de blogger zelf. We zijn het allemaal eens 🙂 , Ik kap ermee, iedereen tot ziens op http://www.salesprofs.nl en Linkedin of http://twitter.com/SalesProfs  Ik heb hier niets meer te zoeken. bedankt voor de aandacht!  
  voor verdere zaken buiten deze blog of om me te vertellen dat ik hiermee een zwaktebod doe mail me op kor@salesprofs.com

  Veel plezier!

 • Chris Stapper
  says:

  @Allen
  Die reactie dat #doodhetmonster een hashtag is die geboren is in een grappige bui, was een perfecte eerste reactie geweest. Prettige reacties als die van Simon doen, denk ik, ook veel meer  voor je bedrijf.:)
  Mocht ik dit nog niet elders hebben gezegd: jullie hebben een interessante benadering en zeker leuk om te volgen.
  @Simon
  Wat blijft het toch prettig om jouw nuancerende reacties hier te lezen. Toen ik het artikel in mijn RSS feed las, wilde ik het artikel al opvrolijken met de volgende boodschap:
  http://xkcd.com/556/
  Great minds think alike?

 • Simon Hartevelt
  says:

  @twacatures
  Kijk, dat het geen incident is zeg je hier: “Daarnaast proberen wij door een integratie van LinkedIn er voor te zorgen dat het voor kandidaten makkelijker is om te solliciteren (beschikbaar vanaf versie 2.0 die eind 2010 online gaat)”
  Mijn vraag…denk je niet dat tegen “eind 2010” de hele wereld een linkedin integratie heeft? Inclusief de genoemde “grote partijen” waar je je zo tegen afzet?
  Ik bedoel dus nog maar es: hoe moeten we nu een partij serieus nemen die eind 2009 al prat gaat op iets wat ze eind 2010 “hopen te hebben”. Kijk daar nou es naar beste mensen, want het mag wat mij betreft bij de “zotste marketingquote’s van 2009”. En misschien alvast maar bij die van 2010 ook. Echt waar….
  Enne..ik probeer objectief te zijn he. Ik heb géén hekel aan twacatures, ik ben géén overdreven fan van dit blog. Ik lees gewoon de onzin die jullie neerschrijven en stel daar serieuze vragen over.
  Leg dat nou es uit.

 • Moss
  says:

  The Winning Concept sluit zich bij Twacatures en Salesprofs aan.

  Er is niets mis met kritiek of scherpe reacties maar dan moet je wel alle feiten onderzoeken en in het juiste daglicht stellen.

  Als laatste wil ik kwijt dat wij met veel plezier samenwerken met alle genoemde partijen en zelfs via Twacatures al goede resultaten hebben bereikt!

 • twacatures.nl
  says:

  Om een eind te maken aan het modder gooien en verwijten naar elkaar:
  #doodhetmonster is een hashtag die in een grappige bui geboren is en die (in onze ogen) niet inhoud dat wij Monsterboard of welke andere vacaturesite tot faillissement willen brengen. Wij weten zelf ook wel dat wij daarvoor te klein zijn. Simon merkt dit al goed op, “Calimero”, en Marc is hier minder genuanceerd in.
  Ik denk dat als Marc 5 minuten meer research gedaan had hij dit ook wel zou hebben begrepen. Met wat navraag bij ons had hij begrepen dat wij, net als hij met Kangarooster heeft geprobeerd, een verandering teweeg proberen te brengen in de HR wereld. Wat zijn redenen zijn geweest om geen navraag te doen en binnen 15 minuten een post te schrijven kan ik alleen maar naar gissen. Vanwege de nieuwswaarde zal hij het niet hebben gedaan, want soortgelijke hashtags hebben wij al eerder gebruikt.
  Wij, ik spreek namens twacatures.nl, proberen een aantal dingen anders te doen dan grote(re) vacaturesites. Het belangrijkste waarmee wij dat proberen te doen is door het gebruikersgemak voorop te stellen. Zowel voor kandidaten als werkgevers en zowel visueel als in de diverse processen. Geen lange formulieren met veel verplichte velden, uren wachten tot je vacature online staat of een slechte helpdesk. Wij zijn bijna 24 uur per dag te bereiken en staan open voor alle feedback. Daarnaast proberen wij door een integratie van LinkedIn er voor te zorgen dat het voor kandidaten makkelijker is om te solliciteren (beschikbaar vanaf versie 2.0 die eind 2010 online gaat). Ontwikkelingen kunnen bij ons helaas niet zo snel gaan, omdat wij klein zijn, maar plannen en verbeteringen zijn er nog volop!
  De hierboven genoemde punten zijn voor ons de reden waarom wij ons anders zien dan een Monster of NVB en waarom wij soms grappen met #doodhetmonster. Er zullen ook mensen zijn die het daar echter niet mee eens zijn en die ons een lachwekkend vinden of een “copycat” noemen. Iets waar wij geen problemen mee hebben, ieder zijn eigen mening.
  Mogelijk hebben wij de verkeerde indruk gewekt, maar het gebruik van de #doodhetmonster door @twacatures is altijd lachwekkend geweest en in de context van de discussie/tweets was dat ook zeker duidelijk.

 • Simon Hartevelt
  says:

  @Salesprofs. Nee ik zeg, wie zo communiceert als jullie doen, kan de bal verwachten. Als je die dan krijgt, zou ik het niet te erg op de persoon gaan spelen. Je had natuurlijk ook kunnen zeggen: “tja, dat was niet zo handig van ons, om zulke opgeblazen berichtjes te gaan plaatsen. Maar we vinden het leuk dat we iets nieuws hebben en daarin zijn we een beetje doorgeschoten. heel terecht dat je opmerkt dat dat ons nogal “neerzet” en we realiseren ons nu beter dat dit soort media zelfs de kleinste foutjes in je communicatiestrategie haarfijn blootlegt. overigens willen we gewoon een mooie dienst leveren en zoveel mogelijk klanten blij maken”. Volgens mij geef je dan veel meer een antwoord op wat het eigenlijke issue van het stuk was. En stel je jezelf enigzins bescheiden op, waarmee je waarschijnlijk veel meer de sympathie van de lezer opwekt dan die arme Marc op persoonlijk niveau te gaan lopen aanvallen. Je moet maar denken, de meeste mensen die regelmatig dit blog lezen, moeten daar vast en zeker regelmatig een beetje om lachen, en vinden dat dus wel leuk. Hier gaan lopen roepen dat Marc niet integer is, is zoiets als op een pvda congres gaan roepen dat alle uitkeringen bevroren moeten worden.

 • Dirk Goossens
  says:

  @SalesProfs:
  Dank voor jullie contrastrol op dit blog. Steeds weer genieten geblazen.
   
  Maar goed. Een journalist (vooruit, blogger) moet verslag doen van wat hij tegenkomt en relevant acht, of hij dat nou leuk vindt of niet.
   
  Een consument kan ervoor kiezen hem onwelgevallige media links te laten liggen.
   
  Twee verschillende rollen.

 • Simon Hartevelt
  says:

  Ehr..ik denk dat ik dat wel begrijp. De kritiek van Marc ging voornamelijk over de combinatie tussen de communicatie die jullie uitzenden en de daadwerkelijke broek die jullie zouden moeten aantrekken. De commentaren die hij -in antwoord op iets dat jullie zelf zenden- uit, zijn eigenlijk volkomen begrijpelijk. Ik vind persoonlijk dat jullie best een leuke website hebben. En hoewel het wat laat is om jezelf trendsetter te noemen, begrijp ik ook nog wel dat je er een beetje pers omheen wilt. Maar de manier waarop je die communicatie doet, vind ik persoonlijk ook op zijn minst niet van hoogstaand niveau. Als je gaat roepen dat je Monster van de kaart gaat vegen, kun je er op wachten dat er iemand gaat opmerken dat je calimero bent.
  Ik volg het wel een beetje, en het lijkt erop of jullie trots zijn op de herhaaldelijk misplaatste uitingen die jullie doen. Eerlijk, het is geen teken van begrip van je doelgroep. Zelfs enigzins disrespectvol. Want zulke aantoonbare baarlijke nonsens proberen te verkopen gaat voorbij aan het verstand van je doelgroep. Met andere woorden: niemand trapt daar in. Het zal je vast zijn opgevallen dat je je discussies vaak alleen met Marc voert, en dat als er bij uitzondering anderen zich met zo’n stukje bemoeien, ze in de regel niet op jullie hand zijn (jullie is overigens aan salesprofs gelieerden). Dat komt mijns inziens omdat de meeste mensen liever hun vingers niet branden aan de stijl van communiceren die jullie bezigen. Lees:  er liever niet serieus met geassocieerd willen worden.
  Een welgemeend advies, en let wel….ik heb helemaal niet zoveel aan te merken op de website die jullie hebben gemaakt. Maar probeer het eens wat sympathieker te verkopen. Ik ken geen enkel initiatief dat is begonnen met het trappen tegen anderen of het zichzelf tot ongeloofwaardige proporties opblazen, dat het heeft gered. Mensen willen de gelegenheid hebben een ander iets te gunnen. Die kans ontneem je ze volledig door zo hoog van de toren te blazen. Kweek sympathie, zoek échte medestanders en referenten (degenen die jullie nu op je site gebruiken hebben een heel hoog “eigen koker gehalte”). Ik zie echt het punt niet in van persoonlijk Marc aanvallen op zijn schrijverij. Iedereen weet ondertussen dat hij niet graag een blad voor de mond neemt en de invalshoek die hij kiest is daarnaast ook volledig te begrijpen. Een kind kan zien dat je met 30 vacatures niet moet gaan roepen dat je Monster gaat doodmaken. En anders is het nog altijd: als je het niet leuk vind wat er in de libelle staat, moet je hem niet kopen. Hou je niet van blote vrouwen? Geen Playboy kopen. Als je niet van Marc’s zienswijze of communicatie gediend bent, ga dan naar een ander blog.

 • Twacatures
  says:

  @marc drees
  Jammer dat je niet reageert op mijn commentaar. Je kunt niet ontkennen dat dit de schijn wekt dat je met dit artikel toch een plank mis hebt geslagen. Een ongezoute en niet onderbouwde mening geven is één, maar je vervolgens terugtrekken uit de discussie wanneer deze kritische kanttekeningen plaatst bij jou als schrijver vind ik erg jammer en niet professioneel.

 • Twacatures
  says:

  @simon
  Goed dat je dit opmerkt, maar ik kan je geruststellen. Wij harvesten geen CV’s noch andere persoonlijke gegevens van onze bezoekers. Ik kan er niets aan doen, maar waarschijnlijk zijn wij een van de weinige vacaturesites die daar niet in geïnteresseerd zijn. Sollicitaties via ons formulier worden via onze SMTP server verstuurd en gaan zonder onze tussenkomst naar de werkgever.
  Wij zullen hier duidelijker over zijn.

 • Simon Hartevelt
  says:

  Overigens, kan het zijn dat ik op twacatures geen disclaimer vind die zegt dat als ik op deze site “direct solliciteer”, mijn cv netjes word opgeslagen in iets van een database van twacatures? Want ik solliciteer toch echt via een formulier van deze website. En dat betekent dus dat mijn sollicitatie niet zo rechtstreeks is als hij lijkt. Waar garandeert twacatures mij dat men niet ordinair mijn cv aan het harvesten is? Zie ik iets over het hoofd?

 • Twacatures
  says:

  Als oprichter van Twacatures wil ik je bedanken voor de aandacht die hij aan ons besteedt. Ik vind dat je sterk begint door uit een te zetten wie wij zijn en dat je opmerkt dat ik naast twacatures.nl ook oprichter ben van ggz-vacatures.nl. Het lijkt dan ook een goed stuk te worden, waarin argumenten onderbouwt zijn en niet op aannames of meningen berusten. Jammer dat je echter al voordat je een punt gemaakt hebt tot een conclusie komt en spreekt over een overambitie zonder ons te vragen naar ons doel of de betekenis van #doodhetmonster.
  Het zou mooi zijn geweest als jij je eigen ervaringen met bijvoorbeeld het, inmiddels opgedoekte, Kangarooster zou delen (zie Bizz, i-Kloon en Personeelslog) waarvan jij mede-oprichter bent. Kennelijk heb je ervaring met ambitieuze projecten: “Het blijkt dat het realiseren van een innovatieve omgeving meer voeten in de aarde kan hebben dan we in eerste instantie verwachtten.” – Marc Drees.
  Jammer dat je nieuwe initiatieven, die een verandering in de HR wereld teweeg proberen te brengen, niet ondersteunt, maar afkraakt. In je LinkedIn profiel lees ik: “Too often new applications that see the light of day are doomed from the very start, simply because no attention was paid to the only stakeholder that really counts. The user. This is much better said in Alan Cooper’s book “The inmates are running the asylum”. But the bottom line is that most applications available today are terrorizing normal people.” Dat lijkt mij toch enigszins in strijd met wat je hier over ons verkondigt.
  Graag nodig ik je uit voor een persoonlijke rondleiding door, over en achter twacatures.nl om je te laten zien waar wij echt mee bezig zijn, zodat jij je mening op feiten kunt baseren.
  Ik waardeer de tijd die je in ons steekt en ben benieuwd naar je professionele mening en persoonlijke ervaringen.
  Groet, Evert Semeijn

 • SalesProfs
  says:

  @marc dacht dat jij een het wel zou kunnen waarderen als er partijen zijn die iig iets anders willen. Buiten dat denk ik dat mijn DS product best leuk en anders is geen van de vacature banken vooert dit! en dat dit door meerdere partijen gaat worden gedaan(heb ik ook geen moete mee graag zelfs)  Iedereen spreekt voor zichzelf en heeft en mening.  Twacatures is een prima concept en gratis! de ondernemer met het idee is wellicht nog niet groot, maar haalt dit uit?  Klanten en werkzoekenden een podium bieden daar gaat het om! stel dat er een blog is die gaat doen wat jij (respect trouwens mooie site veel bezoekers en prima toppics!) op rm doet dan ga je dit toch ook niet beknibbelen omdat ze maar een paar bloggers hebben? Wel weer leuk dat we wederom in je ogen lachwekkend zijn 🙂

 • The Winning Concept
  says:

  Typische reactie, geheel in de lijn der verwachting.
   
  Maakt maar weer duidelijk dat je het artikel op basis van alles behalve feiten hebt geschreven.
   
  Met andere woorden, als je ergens kritisch over wil schrijven, prima, maar ga dan eerst degelijk onderzoeken en verzamel feiten meer dan een kvk nakijken.
   
  Get a life…

 • Marc Drees
  says:

  @S Timmerman:
  Als je bij herhaling (en niet in een los berichtje) over ‘dood het monster’ en ‘voor de strijd tegen de gevestigde orde’  jezelf wenst te profileren moet je niet verbaasd zijn als daar op gereageerd wordt. En dat je extreem lange tenen hebt is daarbij niet zo handig.
   
  Het gaat niet om het aantal vacatures, maar de drie bedrijven die de ‘strijd’ met Monsterboard c.s. aangaan laten geen enkel verschil zien ten opzichte van de grote partijen. Er is natuurlijk wel een verschil en dat is dat de drie partijen bij elkaar net drie man/vrouw op de been kunnen brengen. En dan wordt die ‘strijd’ lachwekkend.
  En het is natuurlijk nog een maatje erger. Want hoewel de strijd met Monsterboard wordt aangegaan meldt SalesProfs tegelijkertijd trots dat het de database van datzelfde Monsterboard aan het leegtrekken is. Inderdaad, zeer positief.
   
  Met andere woorden, doe je niet groter voor dan je bent. Klein is prima, maar ‘doodhetmonster’? Wat een baarlijke nonsens. Grow up.

 • The Winning Concept
  says:

  Het doel van dit artikeltje ontgaat mij volledig.
  Knap staaltje onderzoek zeg, de kvk opvragen en de gegevens daarvan weergeven!
  Het lijkt erop (maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen omdat het een nietszeggend artikel is zonder enige vorm van onderbouwing) dat de schrijver als meetlat het aantal vacatures gebruikt… Nou gefeliciteerd dan, je hebt aangetoond dat de genoemde bedrijven minder vacatures online hebben staan dan Monsterboard!!! Hoera!
  Jammer dat je ons, de schrijver van het getoonde twitter-bericht en de eigenaar van de lijst op twitter doodhetmonster, bent vergeten in je goed onderbouwde artikel!
  Maar doe geen moeite hoor, ik zal het je besparen.
  The Winning Concept, een piepjong eenmanszaakje op naam van S Timmerman met 0 vacatures online op de eigen website. 3 hoofdtaken, arbeidsbemiddeling, coaching en HR Vraagstukken.
  1 ding kan ik je wel zeggen over de genoemde minibedrijfjes, allemaal positieve, hardwerkende en creatieve mensen die ontzettend goed bezig zijn en een betere boterham verdienen dan de schrijver van dit artikel. Mocht je in de toekomst nog zo’n artikel willen schrijven gebaseerd op een los twitter-berichtje dan weet ik zeker dat iedereen van de genoemde microscopische bedrijfjes de tijd wil nemen om je van feiten en informatie te voorzien.
  Moet vast zeer doen, azijn pissen…