RIDE 2009: Champagne, 1 oester en heel veel mensen

image Gisteravond was het Recruitment Industry Dance Event 2009, kortweg RIDE. De plaats waar gedurende een aantal uren de recessie collectief werd vergeten. En dat in een zaal vol recruiters zegt eigenlijk alles over het succes.

Dankzij Rob van Elburg, mede-organisator RIDE, was ik in het bezit van de felbegeerde VIP kaart zodat ik via de rode loper naar binnen kon. Ik en nog 999 mensen… Ondanks regen en kou werd zelfs buiten al feest gevierd.

Bij binnenkomst kreeg ik direct een glas champagne in handen om vervolgens Gordon Lokenberg te spotten die natuurlijk met iPhone in de hand Lokloq aan het pitchen was aan een groep (quasi) geinteresseerde omstanders. Een situatie die zich gedurende avond in wisselende samenstellingen herhaalde. Gordon weet hoe hij een zaal moet bewerken.

De danszaal was nog redelijk leeg en daarnaast is mijn danstalent legendarisch. Sinds enkele jaren heb ik mij toegelegd op het duimdansen waarbij ik, liefst liggend in een hangmat, beide duimen ritmisch op de muziek laat meebewegen. Vroeger simuleerde ik voetbalblessures om onder een dans uit te komen, tegenwoordig kan ik op mijn meerdere hernia’s wijzen. Ouder worden heeft zo zijn voordelen.

Ik dien mij op feesten en partijen dus te beperken tot gesprekken. En gezien het aantal bekenden in de ‘drankzaal’ kon ik mijn borst natmaken. In chronologische volgorde:

  • Diverse bobo’s van MrTed die mij de nodige successen van Mr.Ted vertelden, waaronder een grote deal in China
  • Mijn eigen dochter stond met een bier in de hand naar mij te zwaaien terwijl ze druk in gesprek was met Martijn Smit en een knaap die ik niet ken
  • Thomas Waldman in mijn ooghoek gespot maar de hele avond geen tijd gehad om hem aan te spreken, wat ik wel beloofd had
  • Buitengewoon gezellig zitten te ouwehoeren met Bas Westland over van alles en nog wat
  • Met Frank Roders zitten te simmen over de economie
  • Peer Goudsmit een ferme hand gegeven en, hoe kan het ook anders, buitengewoon gezellig mee gelachen
  • Jacco Valkenburgh en Aaltje Vincent de hand geschud
  • Michel Rijnders aan mijn dochter voorgesteld
  • en natuurlijk met mijn eigen dochter een beetje bijgekletst en haar vervolgens als taxi naar station Leiden vervoerd

om vervolgens thuis als een zak bintjes met een glas wijn op de bank te storten en mijn derde hernia te koesteren. Want een hele avond staan gaat aardig in de rug zitten…

Wat een fantastische avond!

O ja, Rob van Elburg heeft natuurlijk ook nog een nieuw initiatief gelanceerd wat voor zo’n beetje iedereen ongemerkt voorbij is gegaan: Dutch Recruitment Portal. Ik ben er nog niet helemaal achter wat hier de bedoeling van is, maar daar kom ik later wel op terug.

Eerst even nagenieten. En alvast reserveren voor volgend jaar.

Geef een antwoord

8 Comments