ICT vacatures in de lift?

Het volume aan ICT vacatures trekt heel licht aan. In onderstaande grafiek is de ontwikkeling van ICT vacatures weergegeven op basis van een 10-weeks gemiddelde (om de vrij grote variatie per week wat te egaliseren).

En er lijkt weer een heel klein beetje leven in deze functiegroep te zitten:

Nieuwe ICT vacatures per week, 10-weeks gemiddelden (jan 2008 – nov 2009)  Nieuwe ICT vacatures per week, 10-weeks gemiddelden (jan 2008 – nov 2009)

Gejuich is zeker nog niet op zijn plaats; tenslotte zit het volume aan nieuwe vacatures nog altijd heel ver onder het niveau van begin 2008. Maar er lijkt een bodem te zijn bereikt kort voor de vakantie. En vanaf dat moment lijkt er sprake van een heel lichte groei.

Voorzichtigheid is geboden, tenslotte is onduidelijk of hier sprake is van een vervangingsvraag of een daadwerkelijke behoefte aan extra ICT personeel. Maar daar zal een ICT recruiter niet om malen denk ik zo.

Hoe dan ook, een straaltje licht in de duisternis! Ik heb er stiekem een glaasje champagne op gedronken…

Geef een antwoord

4 Comments