De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ik weet niet waarom, maar ik schrijf dit bericht met een voortijdig gevoel van nostalgie. Want vanaf 1 januari is Totaljobs niet langer onderdeel van deze rubriek. En daarmee valt een speler van formaat weg.

En wat te doen vanaf die eerste week in 2010? Terugschroeven tot een top 3 danwel uitbreiden tot een top 5? Want in de achterhoede strijden JobTrack en Vacaturekrant om die vierde plaats. Ik ga voorlopig voor een top 5.

Maar laat ik voorlopig toch maar blijven richten op wat er op dit moment bij de grote vacaturesites gebeurt. Waarbij vandaag dit het beeld is van de vier matadoren:

Week 49: aantallen vacatures grote vier

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Het is muisstil aan het front. De verschuivingen zijn nauwelijks zichtbaar, alleen Werk.nl groeit met een paar honderd vacatures. Volgens JobFeed groeit Werk.nl langzaam maar zeker richting het gepubliceerde aantal vacatures. Hetzelfde geldt overigens voor Monsterboard.

Totaljobs zakt volgens JobFeed weer onder de grens van 10.000 vacatures, volgens de site zelf zit ze daar nog een paar honderd vacatures boven. Het zou me niet verbazen als in de komende weken sprake zal zijn van een verdere daling. Hoewel ik ook geruchten hoor van koopjesjagers die voor een lager bedrag proberen op Totaljobs te publiceren.

De overige cijfers
De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Aantallen vacatures grote vier: week 3 - week 48 Een voorspellend beeld? Waar Werk.nl, Nationale Vacaturebank en Monsterboard alledrie groeien, laat Totaljobs een daling zien…

Overigens schiet Werk.nl wel extreem door, naar een dit jaar ongekend volume van bijna 6.000 nieuwe vacatures. De site heeft het ook nodig; tenslotte moet de site nog naar het gepubliceerde aantal van meer dan 37.000 vacatures doorgroeien. En daar is gemiddeld toch ruim meer dan 4.000 vacatures per week voor nodig.

Verrder lijkt het beeld een lichte groei van vacatures bij de grote drie te tonen sinds de vakantieperiode. Totaljobs is de enige site die sinds mei op een vast bodemniveau lijkt te zitten.

Geef een antwoord

2 Comments