Was JobisJob VNU’s muze voor Banen.nl?

Logo en logotype JobisJob Vandaag ontdekte ik dankzij een tip dat we niet alleen Amerikaanse aggregators in Nederland op bezoek hebben, maar zelfs een Spaanse! En haar naam is JobisJob!

En dat niet alleen; je zou kunnen zeggen dat JobisJob het zusje is van Banen.nl. Want JobisJob is onderdeel Grupo Intercom. Die net als VNU Media ook reguliere vacaturesites exploiteert. En dat is op zijn minst bijzonder te noemen. Of hebben we hier met een nieuwe trend te maken?

Als dat zo is dan is die trend door Grupo Intercom gestart, want de aggregator JobisJob bestaat al sinds 2007 en is actief in de volgende landen: Groot Brittannië, Ierland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, VS, Polen, Canada, India, en Australië. En nu dus ook in Nederland. Waarbij de URL medio 2009 is geregistreerd, dus misschien waren ze zelfs wel eerder dan Banen.nl actief…

Grupo Intercom is op het gebied van vacaturesites geen kleintje. Zij is eigenaar van InfoJobs, de vacaturesite die in Spanje en Italië de absolute nummer 1 positie bezet. Opvallend detail: JobisJob is niet actief in Spanje, waar InfoJobs is geboren…

De homepage
Een run of the mill homepage voor een aggregator:

JobisJob | Homepage

Homepage JobisJob.nl

Goed, niets bijzonders dus. En dat is verder prima, want je moet niet onderscheidend of origineel willen zijn. Overigens is de traffic van JobisJo.nl helemaal niets bijzonders, want de Alexa rating is rond de 1,5 miljoen. En dat heb je zo’n anderhalve bezoeker per dag. Of zoiets…

Maar wat mij intrigeert is of VNU Media het kunstje van Grupo Intercom heeft afgekeken. En daarmee naast een eigen vacaturesite met een vertical search engine voor vacatures is begonnen. Het zou me niets verbazen.

Hoe dan ook, we hebben er weer een aggregator erbij. Van buiten, net als Indeed en SimplyHired. We zijn een gastvrij land, zoveel is duidelijk.

Geef een antwoord

4 Comments