USG People heeft nieuwe CEO! Maar …. een uitgever?

Herman van Campenhout Herman van Campenhout wordt per 1 maart 2010 de nieuwe CEO van USG People.

Maar… wie is Herman van Campenhout eigenlijk? Nou, hij is op dit moment CEO voor de divisie Sciene and Technology bij Reed Elsevier. Daarvoor was hij CEO van Reed Business Information in Nederland. Een uitgever dus.

Ik zat de afgelopen dagen nog te speculeren wie het zou worden. En nam aan dat als het een bekende naam zou zijn USG deze voorbeurs bekend zou maken. Was het een onbekende naam dan zou dit nabeurs gebeuren. Maar het is een onbekende naam die voorbeurs wordt gemeld.

USG People lijkt met deze voordracht dus vooral vertrouwen uit te willen stralen. Of ze hebben daadwerkelijk het geloof dat een rookie tijdens een diepe recessie het volledige vertrouwen van de markt en de beleggers gaat krijgen.

Onbegrijpelijk. En ik heb een weddenschap verloren. Ik had mijn geld op twee opties gezet:

  1. Benoeming van Rob Zanbergen (interim CEO) tot permanente opvolger van Rob Icke.
  2. Benoeming van Albert Klene (EVP Nederland) tot CEO.

Dat geld ben ik kwijt. Maar ik ben bang dat USG People nog wel eens veel meer geld kan gaan kwijtraken.

En als extraatje, Cees Veerman wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van USG People. Inderdaad, de voormalige landbouw minister. En herenboer, als ik me niet vergis.

Een herenboer en een krantenboer. Wat een interessante combinatie…

Geef een antwoord

5 Comments