Banen.nl is een proefstation!

Ik ben er achter! Banen.nl is een proefstation voor Nationale Vacaturebank en/of Intermediair. Want op Banen.nl is sinds enkele dagen een leuke feature te vinden die niet op de andere VNU sites te vinden is:

image 

Deze slider verschijnt op het moment dat je bij een zoekopdracht een locatie hebt ingevuld. In mijn geval dus Leiden, fraaie stad aan de Rijn.

Door de grijze slider langs de schaal te verslepen en vervolgens los te laten krijg je direct een verandering in het zoekresultaat te zien. Snel en makkelijk!

Dat zouden meer sites moeten doen, zoals bijvoorbeeld Nationale Vacarturebank. Want daar heb je nu alleen deze mogelijkheid:

image 

Brrr… Dat ziet er nu ineens een heel stuk armoediger uit. En dat terwijl deze site natuurlijk veel meer bezoekers krijgt. Waarvan de meesten vast heel erg blij van die fraaie slider functie zouden worden.

Maar Nationale Vacaturebank wacht er blijkbaar nog even mee. Eerst even de resultaten op Banen.nl afwachten? Da’s handig voor VNU! Met Banen.nl hebben ze nu een proefstationnetje waar ze allerlei dingen op kunnen uitproberen. Of zou dat soms al vanag het begin de opzet zijn geweest?

Waar VNU nog wel even over kan denken is om een teksvak aan die slider toe te voegen waar je zelf een afstand in kan vullen. Want niet iedereen kan even goed met een slider overweg. Accessibility, weet je wel… En typen kan makkelijker zijn dan slepen.

Geef een antwoord

1 Comment