De grote vier: serene rust

piggy_bankHet is de afgelopen week voor de grote vacaturesites een heel kalme week geweest. Is dat nou saai of ook weleens heel prettig? Tenslotte is de rest van het jaar bepaald tumultueus geweest.

Ik gok op prettig, maar dan uitsluitend vanuit het perspectief van de vacaturesites. Want ik vind het buitengewoon saai. Er is tenslotte niets te beleven…

Maar laat ik voorlopig toch maar blijven richten op wat er op dit moment bij de grote vacaturesites gebeurt. Waarbij vandaag dit het beeld is van de vier matadoren:

De grote vier:  week 50 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat met zo’n 1.000 vacatures omhoog. En dat is meteen het enige wapenfeit voor deze week. De overige sites komen nauwelijks van hun plaats. Saai!

De overige cijfers
De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

imageWerk.nl doet nogal nerveus waar andere sites een wat rustiger beeld laten zien. Nationale Vacaturebank lijkt gestaag te groeien, Monsterboard en Totaljobs tonen zich stabiel.

Overigens zitten alle sites met uitzondering van Werk.nl nog altijd onder de vacature aantallen van vorig jaar. En bij Werk.nl weten we waardoor dat komt.

Geef een antwoord

1 Comment