Laten we vooral naar het Oosten kijken!

Onze open economie is vooral afhankelijk van Europa en de VS, twee regio’s waar het allemaal nogal stroef gaat. Waren we maar meer afhankelijk van landen in Azie en de Pacific. Althans, volgens de Manpower Employment Outlook. Want de economie draait daar al geruime tijd weer op volle toeren: Verandering werkgelegenheid, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden 
Verandering werkgelegenheid, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden

Wat een prachtige groeicijfers! Daar zou je op dit moment wel willen zitten, zeker als recruiter. Alleen Japan laat het afweten, volgens Manpower dan wel te verstaan. Maar die is natuurlijk ook veel te afhankelijk van het Westen.

Ik vraag me af af wanneer we de blik definitief oostwaards wenden en Amerika links laten liggen. Aan deze cijfers te zien is dat de hoogste tijd geworden.

Geef een antwoord

1 Comment