Uitzendindex VS duikelt

Eind november liet ik onderstaande, zeer positieve trend zien voor de flexmarkt in Amerika tot en met week 47 van dit jaar:

 Uitzendindex American Staffing Association (ASA), 2006 -  2009 Uitzendindex American Staffing Association (ASA), 2006 -  2009

Maar aan die fraaie stijging is 2 weken geleden een abrupt einde gekomen.

Want in week 48 is de uitzendindex met maar liefst 4,5% naar beneden geduikelt. In voorgaande jaren begon de Kerstdip in week 50 met een index die op dat moment tussen de 1% – 2% inzakte. Maar nu lijkt de Kerstdip zich eerder en dieper aan te tekenen.

Het is natuurlijk veel te vroeg om te speculeren over de oorzaak van deze abrupte onderbreking van de lijn omhoog. Het kan tenslotte een eenmalige duikeling zijn. Maar het is toch wel even schrikken als er plotseling zo’n steile daling optreedt. 

Laten we maar hopen dat de index zich n week 49 weer herstelt.

Geef een antwoord

1 Comment