Careerbuilder schiet in eigen voet, deel 2

image

Gisteren besprak ik al het merkwaardige e-boekje van Careerbuilder waarmee zij blijkt geeft niets van gebruikers te begrijpen.

Maar datzelfde boekje bevat nog meer onzin waar ik ook nog even aandacht aan wil besteden. Want Careerbuilder opent ook nog de aanval op sociale media. Die zij feitelijk afdoet als een zooitje ongeregeld.

Bijzonder leesvoer!

Wat te denken van dit statement: […] social media can be an effective way to find candidates and fill your talent pool over time; however, when it comes to filling immediate needs, it does not compare to the resume database’s power to generate candidates instantly

Geinig… zou Careerbuilder wel eens van LinkedIn hebben gehoord? En wat recruiters daar tegenwoordig allemaal mee (kunnen) doen? Het lijkt er niet op.

En het wordt nog veel erger. Want in een tenenkrommende vertoning van stupiditeit denkt Careerbuilder te kunnen bewijzen dat de CV’s in hun database van superieure kwaliteit zijn:

Social networks were not created with an expectation for accuracy; they provide a platform to make connections and meet people.

On social networks, there is no recourse or punishment for lying or bending the truth, whereas lying on a resume is unacceptable and is often grounds for termination; therefore, there is a higher expectation for accuracy and honesty within the resume database that social networks, blogs and wikis cannot provide.

Candidates posting resumes to CareerBuilder, for example, agree that they are posting accurate and true information.

Ik heb brakend van het lachen over de wc-pot gehangen. Dit verzin je echt niet! Wat was ook weer het percentage van mensen dat een CV opleukt? Maar niet in de Careerbuilder CV database, hoor! Daar zitten hele andere mensen in. Die doen dat niet!

Blijkbaar heeft Careerbuilder nog niet helemaal door dat de wereld om zich heen in hoog tempo aan het veranderen is. En dat ook grote vacaturesites zich daar rekenschap van dienen te geven. In plaats van een beetje goedkoop af zitten te geven op sociale media.

Twee gratis tips voor Careerbuilder:

  • Maak zoeken eenvoudig voor recruiters en werkzoekers
  • Leer van sociale media in plaats van er op af te geven

Toegegeven, het zijn simpele tips. Maar blijkbaar zijn ze in het geval van Careerbuilder brood- en broodnodig.

Geef een antwoord

2 Comments