De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bankDe vakantieperiode is in ieder geval nog niet aangebroken voor de vier grote sites. Het aantal vacatures is vrijwel niet veranderd. Maar dat heeft natuurlijk ook even tijd nodig; tenslotte is het vacaturevolume gebaseerd op een gemiddelde publicatieperiode van 60 dagen.

Het zal dus nog minstens een week duren voordat de stilte rondom de Kerst ook in de totalen van de grote vacaturesites te zien is. Maar dat komt vanzelf…

Er zijn nog geen tekenen van verzwakking bij de vier grote vacaturesites te bespeuren:

Aantal vacatures week 52, de grote vier

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Alle sites blijven vrijwel op hetzelfde aantal vacatures hangen. Zo langzamerhand begint ook JobFeed dichtbij het vacatures te komen dat volgens Werk.nl ook daadwerkelijk aanwezig is. Hetzelfdee geldt natuurlijk voor het aantal vacatures van Monsterboard.

De overige cijfers
De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Nieuwe vacatures per week, week 3 – week 50 (2009) Nieuwe vacatures per week, week 3 – week 50 (2009)

Werk.nl gaat stevig door terwijl Nationale Vacaturebank wat wegzakt. Mogelijk toch al de invloed van de Kerst? Monsterboard blijft duidelijk achter op Nationale Vacaturebank.

Nog twee weken en dan is Totaljobs uit dit overzicht verdwenen. Desondanks blijft de site haar 1.000 nieuwe vacatures per week nog altijd halen. Mogelijk zijn er op dit moment goeie deals te sluiten met Totaljobs. Waardoor het nog altijd een goed gevulde vacaturesite blijft.

Geef een antwoord

1 Comment