Gartner: Taleo nog altijd aan kop

Logotype Gartner Forrester heeft haar Wave, Gartner heeft de Magic Quadrant. En bedrijven zijn bereid hun arm te geven om daar in terecht te komen. Het scheelt in de sales pitch als je kan vertellen dat je door Forrester of Gartner bent ‘genoemd’.

En Gartner kwam verleden week met haar Magic Quadrant voor eRecruitment. Een mooi moment om deze laatste eens te vergelijken met de vorige, van juni 2008.

Dit is het Magic Quadrant van november 2009:

Gartner Magic Quadrant eRecruitment 2009 En dit is het Magic Quadrant van juni 2008:

Gartner Magic Quadrant eRecruitment 2008 In het onderdeel Zoek de verschillen vallen mij een aantal zaken op:

  • Taleo is volgens Gartner nog altijd de absolute leider, maar haar ability to execute is wel verminderd
  • StepStone en vooral PeopleClick hebben een grote sprong gemaakt en zitten beiden comfortabel in het Leaders kwadrant
  • Kronos, MrTed, Neogov en Jobpartners zitten allen in de wachtkamer om in het Leaders kwadrant opgenomen te worden. Ze hebben volgens Gartner allemaal stappen gemaakt ten aanzien van hun visie. Nu nog de ability to execute verbeteren en het Leaders kwadrant kan wel eens heel druk worden.
  • De grote partijen (Oracle E-Business suite, Oracle PeopleSoft, ADP en SAP) ontberen volgens Garner een ferm stukje visie om tot een Leader te mogen worden gerekend. Dat moet toch hard aankomen.
  • En dan zijn er nog een fors aantal nichespelers die ook zomaar de sprong kunnen gaan maken. De meeste krabben tenslotte ook aan de poort.

Ondanks moeilijke tijden is er nog altijd geen sprake van de broodnodige consolidatie. Vurv Technologies is de enige speler van importantie die is overgenomen; door Taleo. Je zou toch verwachten dat een recessie heel wat meer consolidatie tot gevolg zou hebben.

Maar misschien moet dat nog komen. In 2010…

Geef een antwoord

2 Comments