De grote vijf: sneak preview

piggy_bank Binnenkort verdwijnt Totaljobs van de Nederlandse (en Duitse) markt. En daarmee komt ook een einde aan een wekelijks terugkerend onderdeel op RecruitmentMatters: De grote vier: aantallen vacatures.

Maar daarom niet getreurd, in 2010 komt deze serie terug onder de verrassende en originele naam: De grote vijf: aantallen vacatures. Waar Totaljobs verdwijnt verschijnen Vacaturekrant en JobTrack ten tonele. Twee vacaturesites van uitgevers. En daarmee wordt de top 4 dus een top 5.

Om alvast een indruk te geven van de ‘machtsverhoudingen’ in deze nieuwe situatie heb ik hieronder de vacaturevolumes op de verschillende sites over 2009 weergegeven:

 Aantallen vacatures per site (volgens Jobfeed), week 1 – 50, 2009 Aantallen vacatures per site (volgens JobFeed), week 1 – 50, 2009

De grote drie zijn ondertussen genoegzaam bekend, het gaat nu om Vacaturekrant en JobTrack. Die dus vanaf 1 januari 2010 de strijd om de vierde plek gaan voeren. En zoals uit bovenstaande grafiek wel duidelijk wordt is dit een strijd met een nog onbekende winnaar.

Gedurende het afgelopen jaar hebben Vacaturekrant en JobTrack altijd dicht bij elkaar gelegen, met uitzondering van het meest recente verleden waar JobTrack de eer aan Vacaturekrant moest laten. Maar het lijkt erop dat JobTrack op de weg terug is. Dat wordt dus nog een spannend 2010.

Beide sites liggen aanzienlijk onder het volume van de grootste drie vacaturesites, maar dat maakt de strijd er niet minder spannend om. Het lijkt er wel op dat zowel Vacaturekant als JobTrack over 2009 tot de verliezers gerekend moeten worden. Het aantal vacatures over dit jaar is bij beide sites wel gedaald.

Geef een antwoord

1 Comment