Totaljobs sluit keurig de poort

Logotype Totaljobs Het was natuurlijk al definitief, maar nu is het ook officieel goedgekeurd:

[er is] ten aanzien van Totaljobs.nl een adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad van Reed Business om de Nederlandse activiteiten per 1 januari 2010 te sluiten. De Ondernemingsraad heeft deze adviesaanvraag goedgekeurd.

Bovenstaande zin komt uit een e-mail die vandaag door Totaljobs naar haar klanten is gestuurd.

De e-mail bevat verder vooral informatie over de afhandeling van de overeenkomsten met klanten. De financiele afhandeling voor bestaande klanten wordt netjes geregeld:

De facturatie van uw contract is reeds gestopt per 1 december 2009. Zoals eerder aangegeven zullen wij in het geval u een pakket met éénmalige facturatie heeft afgenomen, vaststellen hoeveel vacatures van dit pakket tot 1 december 2009 verbruikt zijn. Het resterende bedrag van dit pakket wordt in de loop van december 2009 gecrediteerd en zal in de loop van januari 2010 gerestitueerd worden.

En als premie hebben bestaande klanten ook een kerstgratificatie gekregen:

Tot 31 december 2009 zal de website en uw account nog beschikbaar zijn en u kunt desgewenst tot die datum geheel kosteloos en onbeperkt vacatures plaatsen en/of zoeken in de CV-database*. Uw vacature(s) zullen dus tot maximaal tot 31 december 2009 te zien zijn.

Hoewel er in de afgelopen weken ruime interessse is getoond om delen uit de boedel over te nemen is het niet tot een deal gekomen.

En daarmee zal er met het einde van het jaar 2009 ook een einde aan Totaljobs.nl komen.  En aan Totaljobs.de. De vacaturesite trekt zich terug binnen de UK. En zal zich alleen via The Network nog internationaal laten gelden. Voor de rest is het splendid isolation.

Geef een antwoord

2 Comments