De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Nee, deze keer zijn het niet de grote vier, maar de grote zes. Ik heb besloten de overgang wat minder abrupt te laten gebeuren. Dus mogen Vacaturekrant en JobTrack de komende twee weken gezellig meedoen met de grote jongens. Tot Totaljobs wegvalt en er vijf sites resteren.

Bij de kleine drie sites is nog niets te merken van een daling van het aantal vacatures terwijl Werk.nl, Nationale Vacaturebank en Monsterboard al duidelijk in kerstsfeer zijn gedompeld.

Er zijn nog geen tekenen van verzwakking bij de vier grote vacaturesites te bespeuren:

De grote zes : week 52

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Alle sites zakken wat in, maar het is niet noemenswaardig. Alleen Werk.nl zakt bijna 1.000 vacatures in. Opvallend is verder dat onze twee nieuwkomers volgens JobFeed meer vacatures zouden moeten voeren dan de sites zelf vermelden.

De overige cijfers
De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Nieuwe vacatures per week, week 3 – week 51 (2009)

 Nieuwe vacatures per week, week 3 – week 51 (2009)

Toegegeven, het is een beetje druk. Maar over twee weken ziet het er alweer een stuk rustiger uit. En als je je even goed concentreert kan je er vast wel chocola van maken.

De grote sites lijken al aan de Kerstdip te zijn begonnen; Totaljobs, Vacaturekrant en JobTrack trekken zich er nog niets van aan.

Geef een antwoord

1 Comment