UWV WERKbedrijf: de cijfers

Logo en logotype UWV WERKbedrijf Op 17 december meldde het CBS een stijging van de werkloosheid naar 5,2%. En ongetwijfeld heeft UWV WERKbedrijf op dezelfde dag ook haar beoordeling van de arbeidsmarkt over november 2009 gegeven. Maar ik heb dat gemist. Daarom alsnog:

Het aantal niet-werkende werkzoekenden (NWW) steeg in november 2009 vergeleken met een maand geleden met 1,5% tot 500.800, dat is 6,5% van de beroepsbevolking

Dat is wederom een sterkere toename dan vorige maand, toen een groei van bijna 5.000 NWW’ers werd gemeld. Deze keer zijn het er ruim 7.000…

Het aantal WW-uitkeringen is iets sterker sterk gestegen; met bijna 8.000. Een stijging van 2,7% in vergelijking met vorige maand.  De groei van het aantal uitkeringen gaat dus nog altijd harder dan het aantal beeindigingen, waarbij iets minder dan de helft (ruim 15.000) op het conto van werkhervatting kon worden geschreven. De balans is dus nog altijd zeer, zeer negatief.

Hier wat cijfers over het jaar 2009 tot en met november:

  • Er werden bij de vestigingen van het UWV WERKbedrijf 231.000 vacatures ingediend, 16% minder dan in 2008
  • Er werden ruim 54.000 ontslagaanvragen bij het UWV WERKbedrijf ingediend, 105% meer dan in dezelfde periode van 2008
  • Het aantal verleende ontslagvergunningen komt in deze periode uit op 33.000, dat is meer dan twee keer zoveel als in 2008.

Geen gezellige berichten voor onder de kerstboom, maar het is niet anders. Dit jaar kunnen we maar beter op een zwarte bladzij plakken en vervolgens de pagina zo snel mogelijk omslaan. Het nog maagdelijk witte blad voor 2010 glinstert ons tegemoet…

Geef een antwoord

1 Comment