Actieve euthanasie: Orangejob

bat Er zou zoiets moeten zijn als een schoonmaak dienst voor dode sites. Dat zou vervuiling van ons fraaie Internet kunnen voorkomen. En als we dan toch bezig zijn; daaraan voorafgaand een actieve euthanasie op sites die weliswaar leven, maar ondraaglijk lijden bij toevallige passanten kan veroorzaken.

Voor het nieuwe jaar lijkt het me aardig om met enige (on)regelmaat sites de revue te laten passeren die ofwel zijn overleden danwel een klein duwtje in die richting nodig hebben. Uitsluitend binnen het domein van online recruitment natuurlijk.

Ik wil deze serie beginnen met Orangejob. Een vacaturesite die medio 2008 werd gelanceerd met een megalomane ambitie: OrangeJob.nl wil snel uitgroeien tot de Top 10 vacaturebanken van Nederland. Wij zijn er van overtuigd dat we daarin zullen slagen

Ronkende onzin natuurlijk, want deze nieuwe site had een enkeltje Deathpool al bij aanvang op het voorhoofd geschreven. Ook al vond oprichter Matthijs Boksteijn dat het alle kans van slagen had. Wat zelfs tot een weddenschap leidde. Waarvan de uitslag al bij voorbaat vast stond.

Een jaar na aanvang van Orangejob heb ik de resultaten van de site kort geevalueerd. En het was zonder enige verbazing dat ik de volgende conclusie kon trekken:

Orangejob is dood, morsdood. Het is geen verrassing, tenslotte had deze site al het stempel van de Deathpool op zich toen ze werd gelanceerd. De oprichter zou iedereen een dienst bewijzen door ook daadwerkelijk de stekker er uit te trekken.

Helaas liet de oprichter niets van zich horen. En om volstrekt onduidelijke redenen is deze site nog steeds live:

Orangejob | Homepage Die zwarte rouwranden aan boven- en onderkant doen wel vermoeden dat het niet lang meer gaat duren. Wat een goede zaak zou zijn. De site werkt nauwelijks nog. En elk van de top 10 vacatures op de homepage geeft het volgende resultaat:

image 

Sterker nog, de hele site is verlopen! Als je zonder criteria zoekt, zijn er maar liefst 8 vacatures op de site te vinden. Wat een onzin.

Daarom het dringende verzoek aan Matthijs Boksteijn: haal deze site van ons fraaie Internet af. Het dient geen enkel doel. Het zou me niets verbazen als ik deze maand de enige bezoeker ben geweest. Laat de site in vrede sterven en vermoei bezoekers niet met deze volstrekt overbodige site.

Bij voorbaat dank!

Geef een antwoord

2 Comments