De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bankOok deze week, en de volgende week, doen we het met zes sites in plaats van vier. Daarna nemen we afscheid van Totaljobs en gaan voortaan verder met vijf sites.

Deze week is de daling van het aantal vacatures wel serieus ingezet. De afgelopen kerstweek heeft bij alle sites geleid tot een behoorlijke daling van het vacaturevolume. En dat is geheel volgens verwachting.

Er zijn nog geen tekenen van verzwakking bij de vier grote vacaturesites te bespeuren:

De grote zes vacaturesites: week 52

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Alle sites zakken in, en dat hoort natuurlijk bij deze tijd van het jaar. Er valt niet veel te zeggen over de omvang van de dalingen, pas bij het herstel in het nieuwe jaar is er weer iets zinnigs te melden.

De overige cijfers
De cijfers per site sinds week 3 van dit jaar:

Nieuwe vacatures per week, week 3 – week 52 (2009)

Nieuwe vacatures per week, week 3 – week 52 (2009)

Een wirwar van lijntjes, maar wel verdraaide interessant als je er een tijdje op studeert. En wat opvalt is dat Totaljobs bijna is gehalveerd in de afgelopen week. Van iets meer dan 1.000 nieuwe vacatures naar ruim 500. Een aankondiging van het naderende einde.

De enige site die zich weinig van de eindejaarsrust lijkt aan te trekken is JobTrack. Die stijgt zelfs nog wat. Dat is toch wel uitzonderlijk te noemen. Alle andere site laten duidelijke dalingen zien.

Geef een antwoord

1 Comment