IC ‘Tien

De orderportefeuille stijgt. De ICT tech aanvragen druppelen binnen. Resultaat van een leuk feestje of is er meer aan de hand? Een aantal koppen van de laatste week:

– Technologiebedrijven in Nederland zoeken nog steeds naar kenniswerkers. Dat blijkt uit een serie recessieonderzoeken onder technologiebedrijven, waarvan de uitkomsten gepresenteerd werden op het congres van de federatie van technologiebranches FHI in Den Haag. Van de Nederlandse technologiebedrijven zoekt minstens 20% nog naar kenniswerkers.
– Onderzoeksbureau European Information Technology Observatory (EITO) meldt dat de Europese markt voor ict-producten en diensten in 2010 weer aantrekt
– onderzoeksbureau Gartner meldt dat in 2010 de ict-markt weer aantrekt.
– Volgens analisten van Ernst & Young verwachten Nederlandse ict-managers het komende jaar meer te besteden aan ict dan in de twaalf maanden daarvoor.
– Volgens de Kamer van Koophandel wordt in de ict-sector minder bezuinigd op personeel dan in andere sectoren.
– AME Research verwacht dat de omzet van Nederlandse ict-bedrijven in 2010 iets zal groeien

Een rondje vacaturebanken laat ook indrukwekkende cijfers zien. Java “doet” 209 vacatures op Nationale Vacaturebank. PHP geeft 234 resultaten op Monsterboard. .Net laat 145 mogelijkheden zien op IT Jobboard. Natuurlijk zitten hier dubbele en reeds vervulde tussen. Het geeft wel aan dat een ICT-er binnenhalen geen appeltje/eitje is.

Volgend jaar vindt het World Congress on Information Technology, de “Olympische Spelen” van de ICT, in Amsterdam plaats. Onze economie zal hier een flinke boost van krijgen. ICT banen dus, die door de recruiter ingevuld moeten worden. Persoonlijk ben ik zeer geinteresseerd in de rol van ICT voor internet en de ontwikkeling van ICT hierna. Denk aan SAAS, Cloudcomputing, Open Source etc. Ontwikkelingen die organisaties parten gaan spelen en de rol van de ICT-er daadwerkelijk gaan veranderen. Als ICT recruiter kan je dan maar beter op de hoogte zijn.

Heel veel succes in 2010. De voortekenen qua ICT recruitment zijn niet slecht.  Ik sluit mij graag aan bij een citaat van Staatsecretaris Frank Heemskerk: “Dutch have the best internet skills in the world”…..

Geef een antwoord

1 Comment