Selecteer de juiste vertaler!

flag_united_kingdom Ook dit jaar heb ik weer allerlei plannen met RecruitmentMatters. Eén van die plannen is om ook een Engelse versie uit te brengen van bepaalde artikelen. Daarvoor heb ik via Elance een viertal mogelijke vertalers gevonden. Om een definitieve selectie te maken wil ik graag jouw hulp inroepen.

In het vervolg van deze posting heb ik achtereenvolgens een stukje van een oorspronkelijk artikel geplaatst en daarna de vier vertalingen. Mijn vraag aan jou: geef via een reactie jouw favoriete vertaling aan. Alvast bedankt!

Oorspronkelijke tekst
Monster zet zwaar in op Trovix. Dat is althans mijn conclusie nadat ik me door alle presentaties van de Monster Investment Community Meeting heen heb geworsteld. Waarvan er een aantal zeer de moeite waard zijn!

Alles draait om Trovix, of liever gezegd, alles draait om de verwachtingen van Monster rondom de op Trovix gebaseerde producten, zoals de Career Tools en vooral de nieuwe search functionaliteit: Power Search. Oftewel, Monster denkt dat haar toekomst door technologie zeker kan worden gesteld! Scary…

Korte historie
Trovix is in 2002 opgericht door Jeff Benrey (CEO) en Earl Rennison (CTO), en deze heren maken nu dus deel uit van de Monster familie. Benrey en Rennison vertellen op de Investment Community Meeting het verhaal van Trovix. Een volstrekt overbodig onderdeel dat gelukkig maar 11 minuten duurt.

Wie of wat is Trovix?
Trovix is een beetje vreemd. Het is feitelijk een extractie engine, zoals bijvoorbeeld Textkernel, DaXtra of Burning Glass. Maar, net als Burning Glass, positioneert Trovix zich vooral als search engine.
Verder wil Monster/Trovix laten zien dat ze de beste van allemaal zijn. In de presentatie van Darko Dejanovic  (EVP, Global CIO en Head of Product) wordt de Trovix technologie als superieur boven alle anderen geplaatst

Vertaling 1:
Monster is aiming for the stars with Trovix. At least, that is the impression I have after wrestling through all the presentations of the Monster Investment Community Meeting, of which several are definitely worth while the effort!

Everything evolves around Trovix- or perhaps I should say the expectations of Monster seem to evolve around the Trovix based products, such as Career Tools and more particularly the new search functionality: Power Search. In other words, Monster seems to think that her future is comfortably assured with technology! Scary….

The Trovix history in a nutshell
Trovix was founded in 2002 by Jeff Benrey (CEO) and Earl Rennison (CTO). And these two gentleman are now part of the Monster family. Benrey and Rennison tell the background of Trovix on the Investment Community Meeting- a complete unnecessary presentation that luckily only takes about 11 minutes of your time.

Who or what is Trovix?
Trovix is a bit weird when you come to think of it. It is in fact an extraction engine, like a Textkernel, a DaXtra or a Burning Glass. But, like Burning Glass, Torvix positions itself predominantly as a search engine. Monster/Trovix is also making a point of showing that they are the very best of the bunch.

Vertaling 2:
Monster puts in heavily on Trovix. Anyhow that’s my conclusion after having struggled through all presentations of the Monster Investment Community Meeting. A number of which are certainly very worthwhile!

It’s all about Trovix, or rather it’s all about Monster’s expectations regarding products based on Trovix, like the Career Tools and more specifically the new search feature: Power Search. Or, Monster thinks that its future can be ascertained through technology! Scary…

Brief account
Trovix was founded in 2002 by Jeff Benrey (CEO) and Earl Rennison (CTO), and these gentlemen are now part of the Monster family. Benrey and Rennison tell about the Trovix story on the Investment Community Meeting. A completely unnecessary item that fortunately only lasts 11 minutes.

Who or what is Trovix?
Trovix is somewhat strange. It’s actually an extraction engine, like for example Textkernel, DaXtra or Burning Glass. But, same as Burning Glass, Trovix positions itself primarily as search engine.

Furthermore Monster/Trovix wants to prove they’re the best of all. In Darko Dejanovic’s presentation (EVP, Global CIO and Head of Product) the Trovix technology is set as superior above all others

Vertaling 3:
Monster is gambling on Trovix. At least that’s my conclusion after dragging myself through all of the presentations of the Monster investment community meeting, a few of which are very interesting!

Everything revolves around Trovix, or rather, everything is centered around the expectations Monster has for the Trovix based products and their career tools, especially the new search functionality Power Search. In other words, Monster thinks that they can secure their future with technology! Scary…

Short History
Trovix was founded in 2002 by Jeff Benrey (CEO) and Earl Rennison (CTO) and thus, these gentlemen are now part of the Monster family. In the Investment Community Meeting, Benrey and Rennison report on the story of Trovix, a totally redundant lecture that luckily only lasts 11 minutes.

Who or What is Trovix?
Trovix is a little odd. In reality, it is an extraction engine similar to Testkernal, DaXtra or Burning Glass. And, just like Burning Glass, Trovix establishes itself mainly as a search engine.

In addition, Monster/Trovix wants to show that they are the best. In the presentation by Darka Dejanovic (EVP, Global CIO and Head of Product), the Trovis technology is postured above all the others as being superior

Vertaling 4:
Monster is heavily committed to Trovix. That, at least, is my conclusion after I struggled through all the presentations of the Monster Investment Community Meeting. Of which a number of them is very well worth it!

Everything revolves around Trovix, or rather said, everything revolves around the expectations of Monster and the on Trovix based products, like the Career Tools and especially the new search functionality: Power Search. In other words, Monster thinks their future can be secured by technology! Scary…

Brief history
Trovix was founded in 2002 by Jeff Benrey, CEO and Earl Rennison, CTO, and these gentlemen are now part of the Monster family. Benrey and Rennison tell the story of Trovix at the Investment Community Meeting. A completely unnecessary component that fortunately only takes eleven minutes.

Who or what is Trovix?
Trovix is a little odd. It is actually an extraction engine, for example, Textkernel, DaXtra, or Burning Glass. However, just like Burning Glass, Trovix positions themselves especially as a search engine.

Furthermore, Monster/Trovix wants to show that they are the best of all. In the presentation of Darko Dejanovic, [EVP, Gobal CIO, and Head of Product], the Trovix technology are placed as superior above all others.

Nawoord
Dat waren ze dan. Een viertal vertalingen waar er eentje uit gekozen mag worden. Laat jouw favoriete vertaling weten zodat ik op basis van de resultaten de juiste vertaler kan selecteren!

En natuurlijk: Thanks!

Geef een antwoord

11 Comments
 • Amsterdam Translation Services
  says:

  Vertalen is een kwestie van smaak. De kracht van ons vertaalbureau is dat wij precies die vertaler selecteren met de juiste stijl en ’tone of voice’. Uiteraard altijd een native speaker en een taalprofessional. Ook zorgen wij ervoor dat de tekst voordat u deze ontvangt nog eens los van de brontekst nagekeken wordt en zonodig herschreven. Maar uiteindelijk hangt alles af van uw wensen omtrent de stijl. We bespreken het graag!

  info@amsterdamtranslations.nl
  020-5315900

 • Vertaalbureau Engels Perfect
  says:

  Vertaling drie is het beste van de vier vertalingen. Echter is deze niet vertaald door een native speaker, maar wellicht door een near native speaker.  De Engelse doelgroep zal het opvallen dat het een vertaling is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!
  Wij hebben een stukje laten vertalen door  onze vertaalster uit Engeland. Zij is dus Engels en heeft Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.
  De Engelse vertaling door  Vertaalbureau Engels Perfect

  Monster is staking a great deal on Trovix. At least that is my conclusion after battling through all the presentations of the Monster Investment Community Meeting, a number of which were definitely worthwhile.
   
  Everything is geared toward Trovix, or rather, everything is geared toward Monster’s expectations around Trovix-based products, such as career tools and especially its new search functionality: Power Search. In other words, Monster thinks that its future can be guaranteed through technology! Scary…

  Ons tarief per woord is tevens scherp. Graag bespreek ik met u de mogelijkheden.

  Met vriendelijke groet,

  Sam van Gentevoort
  Vertaalbureau Engels Perfect
  Info@engelsperfect.nl
  +31 (0)53 – 8529 052

 • Dirk Goossens
  says:

  @Vertaalbureau Engels: ben het helemaal met je eens. Alle vier de vertalingen zijn onder de maat. Vind echter wel dat Vertaalbureau Engels een native aandoende vertaling van Marc’ s stukje met ons zou moeten delen!

 • Kura
  says:

  Vertaal engines staat altijd slordig en onprofessioneel. Ik zou voor geen van alle gaan en zelf de teksten vertalen. Kleine moeite en krijg je geen vreemde verdraaide zinnen.

 • Giovanni Reingoud
  says:

  Happy New Year!

  Persoonlijk vind ik vertaling 3 het meest hebben van je eigen manier van schrijven. Maar alle vertalingen hebben plusjes en aandachtspunten.

  Succes met je keuze.

  Groet,

  Giovanni

 • Chris Stapper
  says:

  Ik twijfel tussen 2 en 3.
  2 vertaalt naar mijn idee beter wat je zegt, in letterlijke zin. 3 geeft beter de gedachte achter wat je zegt weer.
  1 lijkt iets meer (te, naar mijn smaak) spectaculair geschreven en in 4 proef ik wat Nederlands-Engels, dat niet helemaal lekker leest.
  Ik denk dat ik voor 2 zou gaan, hoewel 3 zeker een goede tweede is.
  Interessante ontwikkeling. Ik ben benieuwd naar de engelse RM!