E-reader ingehaald door tablet?

Apple iSlate Gaat de tablet de E-reader inhalen voordat de E-reader zelfs maar populair kan worden in Nederland? Het zou me niets verbazen. En dat betekent dat één van mijn voorspellingen nu al naar het land der fabelen kan worden verwezen.

De tablet is een apparaat zoals de laptop oorspronkelijk bedoeld was. Alleen was de technologie toen nog niet zover. Maar dat is zo langzamerhand wel verleden tijd.

En op dit moment lijkt Apple een zeer goede kans te maken om deze nieuwe markt te veroveren. Tenslotte gaat het bij een tablet met name om gebruiksgemak. En daar legt iedereen het af tegen Apple.

Naast gebruiksgemak heeft Apple natuurlijk een tweede troef: design. Ook daar lijkt geen concurrent in staat de elegantie van de ontwerpen van Apple zelfs maar te benaderen. Vreemd maar waar.

Maar de tablets zijn er nog niet (echt). Michael Arrington (oprichter van TechCrunch) heeft het geprobeerd met de CrunchPad, maar dat is een hopeloze mislukking geworden.

Ga er desondanks maar vanuit dat e-Readers binnen afzienbare tijd worden ingehaald door kleinere tablets. Hoewel je je eigenlijk kan afvragen wat het verschil nou helemaal is. Behalve natuurlijk meer functionaliteit onder de buitengewoon platte en fraaie motorkap.

Nou maar hopen dat ze minder warm worden dan de gemiddelde laptop. Anders zit je nog altijd met kokende dijbenen…

Geef een antwoord

3 Comments
 • Dirk Goossens
  says:

  In mijn tijd, eind vorige eeuw, hing ik in de tram met een hand aan een stagrijper, met de andere hand een PalmPilot omklemmend, scrollend met de linkerduim door NRC en Scientific American. Rustige tekst op een rustig schermpje, klein genoeg voor de binnenzak, automatisch synchroniserend, batterijkracht voor een week. What happened? Commercie. Telefoonproducenten geilden specificatieverslaafde media op met kleurenscherm en processorkracht. Fatsoenlijke waar naar de periferie gemarketet.
   
  Het klopt dat lezen vraagt om de eenvoud van Apple. Het mag echter ook betaalbaar zijn.  Voor 15 euro heb je een concessievrije, abonnementsloze eReader op Marktplaats.

 • Ralf
  says:

  Ga jij effe lekker lezen op je tablet, na een paar uur wel je ogen spoelen met gekookte melk!  Met mijn ereader gaat lezen een stuk beter en is ook relaxter (door oa het eInk scherm) Mijn BeBook mini past in mijn binnenzak, batterij gaat lang mee, is goedkoper en verder geen gekloot.
  Nog even een reactie op A4 formaat schermen; denk zelf, wat een onzin om die te gebruiken als ereader!