Downtime in 2009: de ‘top’ 10

Het leuke aan 2009 is dat het jaar is afgelopen. En dan kan je weer allerlei lijstjes maken. Zoals een lijst met sites die de meeste downtime in 2009 hebben gehad.

En dat is een lijst waar uitzenders prominent figureren; vijf van de tien slechtste sites zijn uitzenders. En alsof dat nog niet erg genoeg is; goud en brons zijn behaald door twee labels van dezelfde uitzender. Brrr…

Zo ziet de top 10 eruit, op basis van het aantal uren downtime in 2009:

Uren downtime in 2009

Uren downtime in 2009

De top 3 steken er ook daadwerkelijk met kop en schouders bovenuit. Verder is het opvallend dat USG People zichzelf met 3 sites in de top 5 heeft weten te nestelen. Hier gaat iets behoorlijk mis.

Verder heeft WerkenbijdeOverheid natuurlijk een rampjaar gehad. En dat terwijl alleen overheidsbanen in trek waren. En dan is er ook het opvallend slechte resultaat van Nationale Vacaturebank. Maar dat wordt voor een groot deel veroorzaakt door haar dagelijkse downtimes, midden in de nacht. Desondanks is een score van 99,61% uptime ronduit armoedig te noemen.

Wie de beste site over 2009 was als het om downtime gaat? Tja, dat is eigenlijk heel droevig om te melden. Het was Totaljobs… Met een totale downtime van 1:41 minuten. Wat gelijk staat aan een uptime percentage van 99,98%. Nu begrijp ik het! De site is niet eenvoudigweg niet down te krijgen!

Geef een reactie

2 Comments