Adecco’s lijdensweg

Logotype Adecco Uitzendgigant Adecco is een stapje dichter bij het verschalken van de MPS Group. Deze Amerikaanse prooi, waarvan de Zwitsers in oktober bekendmaakten dat ze het goedkoop wilden overnemen, leek even uit de houdgreep van Adecco weg te glippen, toen een advocatencollectief namens de aandeelhouders een rechtszaak aanspande.

Die rechtszaak blijkt gisteren in Florida geschikt, om ‘het risico op vertraging van het sluiten van de fusie’ te voorkomen, aldus het persbericht. In ruil voor de schikking, onthulde het bestuur van de MPS Group meer informatie over de overname-onderhandelingen. MPS betaalt de kosten van de advocaten en die houden zich nu koest. Het geeft Adecco weer even respijt.

Maar USG People niet. De stevig reorganiserende Almeerders leken nog tot oktober midden in het vizier van Adecco te staan. En als Adecco er niet in slaagt de MPS Group te schaken, zou het alsnog een gokje op USG kunnen wagen.

Definitief is de deal zeker niet. Adecco betaalt slechts 24 procent bovenop de slotkoers van MPS van 23 oktober. Ter vergelijking: het aandeel Randstad steeg sinds diezelfde datum al met 30 procent, zonder van enig overnamegerucht te hebben kunnen profiteren. Het is nog maar de vraag of de aandeelhouders daarmee akkoord gaan. Dat zal blijken op 15 januari, als MPS Group zijn  aandeelhoudersvergadering zal houden.

Wordt vervolgd

Geef een antwoord

1 Comment