En de ATS markt consolideert…

image Nou, we hebben er een goede voorspelling bij, en niet zo’n kleine ook: Peopleclick en Authoria gaan voortaan gezamenlijk door het leven. Onder de weinig verrassende naam PeopleClick Authoria; Authoria is tenslotte de kleinste vis van de twee.

En dat terwijl mijn voorspelling voor 2010 ten aanzien van ATS spelers nog nauwelijks is afgekoeld: Een warmere sanering zal vooral tussen de grotere bedrijven waarschijnlijk zijn; ook als de economie slecht blijft.

Dit is overigens een heel bijzondere warme sanering. Want deze nieuwe combinatie is het geesteskind van Bedford Funding; een investeringsmaatschappij. Die tevens de CEO voor het fusiebedrijf gaat leveren: Charles S. Jones.

Bedford Funding investeert in de software en IT sector en was sinds enige tijd al eigenaar van Authoria. De hierop volgende aankoop van Peopleclick maakte het mogelijk dit fusiebedrijf te realiseren.

Een investeringsmaatschappij gaat voor rendement. Met de realisatie van de fusieorganisatie verwacht Bedford ongetwijfeld tot de top 3 spelers van de e-recruitment software markt te gaan behoren. En daarmee op termijn een interessante overnamekandidaat te zijn voor veel grotere partijen. Want een grote vis in de e-recruitment markt is een hele kleine vis als we naar de grote softwareboeren kijken.

Het gecombineerde bedrijf is goed voor $ 100 miljoen omzet op jaarbasis. En daarmee springt Peopleclick Authoria over StepStone heen in de richting van Kenexa en Taleo:

Gartner: Magic Quadrant eRecruitment leveranciersGartner: Magic Quadrant eRecruitment leveranciers

De twee voormalige CEO’s van Peopleclick (Ron Kupferman) en Authoria (Jim McDevitt) worden beiden Vice Chairman en mogen zich bezig houden met business development. Na hun earn-out periode zullen ze met goed gevulde zakken ongetwijfeld met de noorderzon vertrekken.

Geef een antwoord

4 Comments