Eugenie van Wiechen: LinkedIn country manager Nederland

image Ik heb te lang op mijn handen gezeten. Medio december had ik via de grapevine al gehoord dat Eugenie van Wiechen de eerste country manager voor LinkedIn in Nederland zou worden, heb ik nog de scoop gemist…

Maar daarom niet getreurd. Voor wie Van Wiechen een onbekende is; zij was tot eind mei 2009 de baas bij Marktplaats (eBay). Daarvoor was ze onder meer uitgever bij Sanoma. Sinds juni 2009 heeft ze even ‘niets’ gedaan. Tot nu dus, wel te verstaan.

En haar eerste publieke daad als country manager was een blog posting waar ik me over heb verbijsterd. De verbijstering gaat over het deel waar zij haar eerste interview met LinkedIn beschrijft:

He told me that of the 55 million professionals on LinkedIn, the member base in the Netherlands was one of the most active and highly engaged groups with the highest number of LinkedIn members per capita outside of the U.S. Echt? (English: Really?) That’s impressive.

Jawel! En ze heeft desondanks de baan gekregen! Je vraagt je toch af of de andere kandidaten zich nog slechter hadden voorbereid… Als je interesse hebt in de positie van country manager voor Nederland verwacht je toch dat een dergelijk feitje gesneden koek is. Niet dus. En dat je dit ook nog eens aan de wereld vertelt, betekent dat je niet eens scherp hebt hoe stom dat is. Hmmm…

Er zullen ongetwijfeld andere kwaliteiten zijn waardoor Van Wiechen de functie heeft gekregen. Laten we er maar vanuit gaan dat we deze kwaliteiten in de komende tijd te zien gaan krijgen. Zodat we bovenstaande blunder kunnen vergeten.

Geef een antwoord

10 Comments