Mediq in detachering

Logo en logotype Mediq Mediq stapt in de personeelsmarkt. De apothekengroep nam deze week voor een onbekend bedrag de Haagse detacheerder Medisource over. Dit door ondernemer Arjen Elderson opgerichte bedrijf detacheert medisch personeel en zette daarmee vorig jaar 5 miljoen euro om.

Voortaan zullen de 150 ‘verpleegkundigen, artsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten’ onder de vlag van Mediq gaan zorgen. Voor veel van deze zorgprofessionals verandert er niets – 40 procent van de omzet van Medisource kwam al bij Mediq vandaan.

Goedkoper inhuren
Volgens een woordvoerder van Mediq past de overname in de wens van het vanouds als groothandel OPG Groep bekende bedrijf om meer en meer ‘zorgverlener’ te worden. Het valt dan ook te raden dat de overname – Mediq zwijgt over de prijs – op zijn minst een besparing op de inhuur van extern personeel zal betekenen. Immers, na de overname mag Mediq de marge op de door Medisource ingehuurde zorgprofessionals voortaan zelf innen.

In 2008 bedroegen de kosten die Mediq aan extern ingehuurd personeel kwijt was, ongeveer tien procent van de loonkosten van het vaste personeel, zo blijkt uit het jaarverslag. Volgens Mediq is de overname van strategisch belang, en het bedrijf ziet ‘groeimogelijkheden voor de inhuur van verpleegkundig personeel, ook bij externe partijen, zoals thuiszorgorganisaties.’

Geef een antwoord

5 Comments