Forrester: Job boards are dead

grave Ik ben gek op genuanceerde titels. Maar die zijn meestal veel te lang. Dus moet ik wel voor een kortere, iets minder afgewogen titel gaan. Zoals bovenstaande. Kort is goed…

Overigens kondigt Forrester de dood van vacaturesites weliswaar aan, maar de termijn waarop dit gaat gebeuren is nog redelijk onzeker. Het zal waarschijnlijk meer dan 10 jaar gaan duren…

Forrester geeft overigens nog veel meer voorspellingen, die fraai zijn samengebald in onderstaand plaatje:

TechRadar™: Human Resource Management Applications, Q1 ‘10

TechRadar™: Human Resource Management Applications, Q1 ‘10

Het is de moeite waard om deze figuur rustig en uitgebreid te bestuderen. Want er zit een ongekende hoeveelheid informatie in.

Helemaal rechts staan de Job boards. In de zogenaamde Decline phase. Als enige… ook wel weer een beetje zielig. De reden waarom de vacaturesites hier staan is volgens Forrester de volgende:

  • Job boards have a strong following based on a long tradition and ease of use, but they no longer hold potential for growth or development due to their simplicity in a rapidly maturing market.
  • Online job boards have passed their prime and will morph into more interactive job seeking sites or will evolve via social networking away from a traditional job listing resource
  • However, unless they become more interactive, other social media will gradually take their place.

Duidelijke taal!

De vraag is natuurlijk, wat gaan vacaturesites daar nou aan doen? Want ondanks de opkomst van sociale media blijven vacaturesites niet veel meer dan digitale gezocht/gevraagd prikborden. En dat is dus de weg naar het graf.

Maar willen vacaturesites langer in leven blijven dan is het een goed idee om zich te verjongen. Maar dat moet dan wel snel gebeuren. Want ik voorspel je dat als vacaturesites er in 2012 nog steeds zo uitzien als vandaag hun graf dan al kan worden gegraven.

Geef een antwoord

6 Comments