VS uitzendindex dipt erg diep!

Logotype American Staffing Association Omdat de ABU notoir traag is met de oplevering van de periodieke cijfertjes over het aantal uitzenduren in Nederland heb ik de resultaten uit Amerika er maar weer eens bijgehaald. Dankzij de American Staffing Association (ASA), die maar 1 week achterloopt met haar cijferwerk…

Maar de resultaten van deze cijfers zijn niet bepaald hoopgevend. Tenslotte leek het uitzenden in de VS toch heel behoorlijk in de lift te zitten. Maar de Kerstdip van 2009 is net zo diep als die van 2008. En da’s niet goed.

De ASA presenteert deze uitzendcijfers als een index, waarbij de score medio 2006 op 100 is gezet:

Uitzendindex American Staffing Association (ASA), 2006 - 2009 Uitzendindex American Staffing Association (ASA), 2006 -  2009

De Kerstdip van elk jaar is duidelijk te herkennen, waarbij de dip van eind 2008 natuurlijk historisch diep is. Maar ondanks de groei van de uitzendindex sinds medio 2009 is de duikeling van de afgelopen Kerst toch wel heel erg diep. Zo diep dat het record van 2008 is geevenaard.

En daar leek het de afgelopen tijd toch niet naar uit te zien. De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe de index zich de komende weken gaat herstellen. Waarbij de 2e helft van 2009 wel enig vertrouwen lijkt te geven. Maar zien is geloven…

Geef een antwoord

6 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Valeri:
  Waar lees je dat ik op basis van 1 week conclusies trek? Volgens mij vergelijk ik de diepte van de trog van de Kerstdip van 2o09 en 2008 met elkaar.  Net als met het FD en de NRC moet je natuurlijk wel goed lezen…
   
  En het maakt niet uit of ik positief of negatief ben, deze cijfers vertellen geen vrolijk verhaal.

 • Valeri Berns
  says:

  Ik lees FD en NRC…en geloof net als jij dat we er nog lang niet zijn en hou rekening met alles. We hebben immers beiden de glazen bol niet. Ik ben alleen van nature een positiever ingesteld persoon dan jij vermoed ik. 
  Waar ik moeite mee heb, is dat je op basis van 1 week conclusies trekt en daarmee een negatieve trend wil neerzetten die je nu nog niet hard kan maken.  Ik snap niet goed wat je daar mee wil en wat we daar aan hebben.
  Ik ga nu idd lekker van mijn weekend genieten;-)

 • Marc Drees
  says:

  @Valeri:
  Ik wil je het goede gevoel voor het weekend niet ontnemen, maar probeer niet ongenuanceerd op een roze wolkje te zitten. De double dip komt eraan, maar alleen omdat iedereen probeert te geloven dat het afgelopen tijd beter is gegaan. Wat helaas op niets is gebaseerd. Reken de komende maanden op het nodige negatieve nieuws. Het was er natuurlijk al die tijd, maar de media vonden het blijkbaar niet nieuwswaardig…

 • Valeri Berns
  says:

  Wat zijn we weer negatief Marc!
  Aan één week hangen we toch hopenlijk geen trend op?
  Laten we nu maar gewoon even de ABU cijfers afwachten en niet op de feiten vooruitlopen.
  Het jaar was net zo lekker begonnen bij ons, ik hou dat goede gevoel nog graag een weekend vast;-)