Ondertussen in India

Onderzoeken, uitspraken, en overige referenties geven aan dat de ICT markt langzaam maar zeker in beweging komt. Denkt men aan ICT, dan kijkt men ook naar India. Nieuwssite DBA kwam recent  met spannende cijfers, waaruit blijkt dan men daar flink aan het rekruteren is geslagen:

  • Infosys Technologies, de op één na grootste ICT organisatie, wil maar liefst 24.000 IT professionals aannemen. Eerder was er sprake van 20.000 hires. Behoorlijk bijgesteld naar boven dus. Hiervan worden er 15.000 van de campus geplukt. Men heeft geloof in de nabije toekomst.
  • TATA, ook in Nederland actief, heeft plannen om tussen de 8.300 en 8.500 ICT-ers aan te nemen.
  • Ook Accenture gaat voor 8000 nieuwe medewerkers
  • Honeywell, eveneens een technologie organisatie, zet in op 1000 nieuwe ICT-ers
  • Kleinere organisaties als Omega Healthcare & Datacraft India zetten ook in op flinke groei.

Verdwijnt al het ICT werk naar India en groeit het daar daarom ze hard, of kunnen we in Nederland ook nog iets verwachten? ICT Office, de branchevereniging, verwacht dat de ict-bestedingen in 2010 zullen stijgen met 1,1 procent. Na dramajaar 2009, met een daling van 5,8 procent, iets van een herstel. Hopelijk wordt dit zichtbaar in vacatures en kunnen wij van Nederlandse ICT bedrijven ook berichtgeving zoals hierboven verwachten. We volgen het op de voet.

Geef een antwoord

1 Comment