De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankEen vrij rustige week, deze keer. Nauwelijks veranderingen in het vacaturevolume bij de vijf grootste vacaturesites; alleen Werk.nl laat een gezonde groei zien.

In de afgelopen tijd lijkt Monsterboard in de hoek te zitten waar de klappen vallen. Het is de vraag waar dit door wordt veroorzaakt. Omdat het rond de jaarwisseling gebeurt laat de aanleiding zich wel raden…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

Vacature aantallen van de grote vijf vacaturesites. Week 2 en week 3, 2010 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl (+700) is de enige site die een redelijke groei laat zien. De andere sites staan vrijwel stil. Waarbij vooral de discrepantie tussen Monsterboard en JobFeed toch weer opvallend groot aan het worden is. Was dit verschil een week geleden nog ruim 1.000, nu is het al gegroeid naar rond de 2.500 vacatures.

De overige cijfers
De cijfers per site per week, over het afgelopen jaar:

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Een fraaie gezicht. Tenminste, als je van bont gekleurde kriebellijntjes houdt. Maar er zit ook de nodige informatie in deze grafiek. JobTrack lijkt zich te herstellen van een hele slechte periode in 2009, terwijl Vacaturekrant juist een wat mindere periode kent. Nationale Vacaturebank kijkt weer omhoog, na in de eerste helft van 2009 diep te zijn afgegleden.

Maar vooral Monsterboard lijkt in zwaar weer te verkeren. De laatste weken is het aantal vacatures behoorlijk aan het dalen. En als enige site is er in de afgelopen weken nauwelijks sprake van enige herstel. Omdat deze daling eind december is begonnen vraag ik me af of de daling met het opzeggen van meerdere grotere contracten te maken kan hebben. Het zou me niets verbazen.

Geef een antwoord

1 Comment