Olympia Flexgroup in surseance

Logotype Olympia FlexgroepNog geen drie weken in het nieuwe jaar vroeg het kwakkelende uitzendbureau uitstel van betaling aan: Olympia Flexgroup ist pleite.

Dat meldt het beursgenoteerde moederbedrijf van het gelijknamige franchisemerk in een ‘ad-hoc persbericht’. Het Nederlandse dochtermerk valt vooralsnog buiten de surseance. Handel in de aandelen Olympia is stilgelegd in afwachting van een ‘insolventieplan.

De Nederlandse dochter is bezig om zich los te koppelen van het Duitse moederconcern. In een eigen persbericht stelt Nederlands Olympia-directeur Jelle Bultsma dat hij "met alle betrokken partijen aan de voltooiing van de verzelfstandiging" werkt.

Directeur Hans van der Wurff van het moederbedrijf is niet bereikbaar voor commentaar. Op het Duitse hoofdkantoor liet een medewerker weten dat ze ook niet wist waarom Van der Wurff er vandaag niet was.

Q & A Olympia Nederland

RecruitmentMatters sprak met woordvoerder Edwin Velsink van Olympia Nederland.

Waarom valt de Nederlandse dochter buiten de surseance?

“De Duitse holding heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het is een gecontroleerde surseance. Olympia Nederland valt buiten deze surseance, wordt verzelfstandigd en gaat gewoon als Olympia Uitzendbureau verder.”

Wie is de eigenaar van het nieuwe Olympia Uitzendbureau?

“Daar kunnen we geen uitspraak over doen. Dat is onderdeel van de afwikkeling van het insolventieplan.”

Wat betekent dit voor de ruim 100 franchisenemers?

“Helemaal niets. De business gaat gewoon door, we zijn winstgevend en winnen marktaandeel. Voor franchisenemers, eigen medewerkers, klanten en uitzendkrachten verandert er helemaal niets.”

Wat betekent dit voor grootaandeelhouder Marcel Slaghekke?

“Daarvoor moet u bij het moederbedrijf zijn. Ik spreek alleen namens Olympia Nederland.”

Wat nu?

“De verzelfstandiging van Olympia Nederland wordt afgewikkeld. De continuïteit van de Nederlandse organisatie is volledig gewaarborgd”

Door wie? Waarborgt de curator de verzelfstandiging van Olympia Nederland?

“Dat moet u echt aan de heer Van der Wurff vragen.”

Wanneer denkt u dat de afwikkeling definitief is?

“Wij verwachten dat dat drie tot zes maanden duurt.”

Staat Olympia Nederland in de etalage voor een mogelijke koper?

“Wij staan niet in de verkoop. We worden verzelfstandigd. Ik herhaal mijn woorden van hiervoor: de continuïteit van de organisatie is gewaarborgd en de verzelfstandiging wordt nu afgewikkeld.”

Geef een antwoord

5 Comments