SimplyHired wil relevant worden

Logotype SimplyHired SimplyHired is sinds een half jaar in Nederland actief, en sinds kort ook met een heel klein social media sausje. Ze komen namelijk met een LinkedIn button bij hun zoekresultaat. Daarmee kan je relaties zien bij een bedrijf waar een mogelijk interessante vacature is.

Niks nieuws? Nou, dat is niet helemaal waar. Want SimplyHired laat de relaties direct zien in een lijst van zoekresultaten, zonder dat ik enige actie hoef te ondernemen. Ja, behalve eenmalig dan.

Want ik moet expliciet toestemming geven om SimplyHired toegang te verlenen tot mijn LinkedIn account. Iets waar ik niet erg op gesteld ben. Maar als je dat eenmaal doet dan zie je bij zoekresultaten voortaan zoiets:

SimplyHired: zoekresultaat met LinkedIn connecties

SimplyHired: zoekresultaat met LinkedIn connecties

In de rechterkolom staan de resultaten. Waarbij er grofweg drie mogelijkheden zijn:

  1. De naam van het bedrijf kan niet worden herkend
  2. Er zijn geen tweedelijns of derdelijns LinkedIn connecties gevonden bij het betreffende bedrijf
  3. Er zijn 1 of meer connecties gevonden

De onderste vacature toont de situatie waarbij 1 of meer connecties zijn gevonden:

image Als ik vervolgens klik op Al mijn 3 connecties bij Vitae … weergeven ga ik naar LinkedIn en krijg ik dit te zien:

image

Ja, daar heb ik natuurlijk helemaal niets aan. Alles wat nu of in het verleden bij Vitae zou hebben gewerkt. Dit is niet waardevol als ik wil weten hoe ik voor deze functie eventueel een kruiwagen binnen Vitae kan bemachtigen.

Conclusie
SimplyHired heeft een functionaliteit toegevoegd die het voor werkzoekers met een LinkedIn profiel interessant kan maken om deze site te gebruiken. Het is droevig om te zien dat commerciele vacaturesites achterlopen op een vertical search engine. Hiermee lijken vacaturesites steeds meer trekjes te gaan vertonen met krantenuitgevers. Too little, too late.

Geef een antwoord

4 Comments