Jobpatrol: overbodig en slecht!

Logotype Jobpatrol Vandaag heb ik mijn eerste iPhone applicatie getest. En dan bedoel ik dus een online recruiment applicatie die specifiek voor de iPhone is ontwikkeld. En de dubieuze eer komt toe aan Jobpatrol, een vertical search engine die sinds eind vorig jaar met een eigen iPhone app beschikbaar is.

Een applicatie waar ik overigens heel kort over kan zijn: volstrekt overbodig. Ohh… en ongekend slecht. Daar kan zelfs de iPhone niets aan veranderen.

Homepage
Het begint al met de homepage van Jobpatrol, die wel heel erg armoedig is:

Jobpatrol | Homepage

Wat een gruwelijk armoedig ontwerp. Dat kan mijn nichtje van 3 ook. En dan die Search knop; met dezelfde kleur als de invoervelden. Welke kleurenblinde idioot verzint zoiets?

Zoeken? Wat is dat?
Maar goed, eens kijken welke waarde deze applicatie mij te bieden heeft. Ik ga op zoek naar de functie van account manager in Leiden, met het volgende resultaat:

Jobpatrol | Zoekresultaat 

Hoeveel kan er fout zijn aan een scherm met zoekresultaten? Het lijkt er op alsof Jobpatrol zoveel mogelijk fouten wil maken.

Ik zie een functietitel en vervolgens wat tekst. Met in sommige gevallen een locatie. Maar dat hangt blijkbaar af van welke site de vacature afkomstig is. Dus in sommige gevallen heb ik geen idee wat de standplaats van de vacature is. Hoe verzin je het?

O ja, en er staat geen enkele account manager bij de eerste zoekresultaten. En niet 1 van de locaties die wel te zien is betreft mijn zoekcriterium Leiden.

En waarom zou ik uberhaupt een locatie moeten opgeven? Er zit godbetert een GPS in die iPhone. Maak daar gebruik van, stelletje knoeiers!

Dat is het. Serieus, dit is de volledige functionaliteit die Jobpatrol op de iPhone heeft te bieden. Als ik op een vacature klik, gebeurt er niets. Nada, noppes. En dat terwijl Jobpatrol in de Appstore ook suggereert dat er vacatureresultaten zijn te zien:

Jobpatrol | Vacaturedetails

Maar ik kan klikken tot ik een ons weeg; ik krijg geen vacature te zien. Wat een absolute onzin is dit! Ik heb per direct de applicatie ritueel verbrand. En dat lucht op.

Conclusie
Gauw vergeten deze applicatie. En hopen dat de App Store met enige regelmaat uitgebaggerd wordt. Want aan de Jobpatrol applicatie heeft werkelijk niemand wat.

Achtergrondinformatie
Jobpatrol is overigens een handelsnaam van JLAS, een eenmanszaak met als eigenaar Robert van der Leij. Hij is volgens zijn LinkedIn profiel managing partner van Jobpatrol. Een andere partner is Menno Krijnen. En er is zelfs een Marketing Manager: Jaromir Tijhuis! Da’s een drukke eenmanszaak…

Geef een antwoord

8 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @xxx:
  Altijd een zwaktebod, een anonieme reactie.
   
  En zoals ik Menno ook al in persoon heb uitgelegd, vroeg lanceren is goed, maar vroeg lanceren zonder waarde in een applicatie is dom. Verder is het hebben van een fantastische persoonlijkheid iets dat weinig gebruikers van een zinloze applicatie zullen waarderen.

 • xxx
  says:

  Ten aanzien van Marc Drees
  Opgedragen aan Menno Krijnen,
   
  Wanneer Menno zich inzet voor iets dat hem nauw aan het hart gelegen is, zal hij er alles voor doen om zijn project te realiseren. Ik spreek me niet uit over zijn tempo om iets te doen, uitgezonderd  dat ik er toch op wens te wijzen dat er weinigen zijn die iets zolang volhouden als hij. Het voordeel hierbij is dat de applicatie voortdurend wordt bewerkt en herwerkt, hetgeenetHHH de garantie vormt voor een ooit uitmuntende applicatie. Desalniettemin stelt hij reeds de prioriteiten aan essentiële zaken, hetgeen een goede intrede in de markt verzekert.
   
  En hoe zou je zelf zijn als je applicatie klaar is? Dan wil je hem toch ook al meteen lanceren! Je leert kleine gebreken slechts kennen door hem te gebruiken. Kinderziektes zijn evident!
   
  Mijns inziens heeft Menno volledig juist gehandeld. Een aanmoediging is hier aan de orde, terwijl Drees’ afbrekende en vernederende commentaar duidelijk misplaatst is. Weliswaar kaatste de alom opgewekte Menno de bal terug met een behulpzame zet, maar zulke kritieken raken de mensen toch steeds een beetje.
   
  Menno, met jou fantastische persoonlijkheid zal de applicatie vast nog uitblinken. Veel succes!
   
   

 • Marc Drees
  says:

  @Menno:
  Hoewel het verstandig is niet te lang te wachten met het uitbrengen van een applicatie is het zeer onverstandig te vroeg uit te komen met een applicatie. En het laatste is wat Jobpatrol heeft gedaan. Een applicatie uitbrengen zonder enige waarde en vervolgens aangeven dat nieuwe features volgen is de omgekeerde wereld. De applicatie wordt al gevonden en vervolgens als waardeloos beoordeeld. Kans verkeken!

 • Menno Krijnen
  says:

  Beste Marc Drees,
  Leuk om te lezen dat je de gratis iphone proefversie van Jobpatrol hebt gevonden in de iphonestore.
  Helaas heeft deze versie nog niet alle functionaliteiten en werkte hij tijdens je test ook nog niet naar behoren.
  In het eerste kwartaal van 2010 zal de volledige iphone versie (ook gratis!) in de iphonestore liggen met diverse functies, zoals:
  Automatisch zoeken vanuit je huidige locatie, jobalert kunnen ontvangen van een opgeslagen zoekopdracht, routebeschrijving naar een vacature, direct een email versturen naar de partij welke een vacature aanbiedt, in plaats van op zoeken te drukken met je iphone kunnen schudden voor resultaten, en vele andere mogelijkheden!
  Ik ben gaarne bereid je een demonstratie te komen geven wanneer de volgende versie klaar is en wellicht kan je ons dan nog voorzien van verdere tips over functionaliteiten waar wij nog niet aan hebben gedacht.
  Met vriendelijke groet,
  Menno Krijnen