Koude sanering in arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt ondergaat op dit moment een koude sanering. Dat is navrant duidelijk als je naar de ontwikkeling van het aantal faillissementen kijkt binnen de branche. En dan heb ik het over uitzenders en werving & selectiebureau’s:

Aantal faillismenten, gemiddeld voortschrijden jaargemiddelde

Aantal faillissementen per maand, obv. gemiddeld voortschrijdend jaargemiddelde

Oftewel, waar in de loop van 2008 het aantal faillissementen per maand tot een absoluut minimum (5,6) was gedaaldl, is sindsdien het aantal faillissementen per maand bijna vervijfvoudigd!

Gezien de trend lijkt er ook weinig hoop op een sterke daling op korte termijn. Met andere woorden, die koude sanering zal voorlopig nog de nodige slachtoffers eisen onder uitzenders en werving & selectiebureau’s.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de BIK-code 745 (Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een antwoord

3 Comments